Anlık Bildirim

Android 14 çıktı: İşte Android 14'e güncellenecek ilk telefonlar

Google, Pixel 8 ve Pixel 8 Pro ile birlikte Pixel Watch 2'yi tanıttığı Made by Google etkinliği sırasında Android 14'ü yayınladı. Android 14 güncellemesi alacak ilk telefonlar duyuruldu.
google android 14 yayınlandı android 14 alacak telefonlar Tam Boyutta Gör
Google, 4 Ekim’de düzenlediği etkinlikte yeni cihazların tanıtımı sırasında Android işletim sisteminin en yeni sürümü olan Android 14’ü yayınladı ve Android 14 alacak ilk cihazlar duyuruldu. Pixel 4A 5G üzeri modeller, Android 14 güncellemesini alacak ilk telefonlar olacak. Samsung, Nothing, OnePlus gibi üreticilerin telefonları bu yılın ilerleyen dönemlerinde Android 14’e güncellenecek.

Android 14 ile gelen yenilikler

Android 14, daha derin geçiş anahtarı (passkey) desteği gibi yeni güvenlik özellikleri, gizlilik korumaları ve çok sayıda kullanıcı arayüzü, özelleştirme ve sağlık güncellemesini beraberinde getiriyor.

Android 14 ile gelen dikkat çekici yeniliklerden biri yeni kilit ekranı özelleştirmeleri. Farklı saat stilleri ve biçimleri arasında geçiş yaparak telefonun tarzını biraz daha kişisel hale getirebiliyorsunuz. Google, ayrıca yapay zeka destekli duvar kağıdı oluşturucu da sunuyor. Ancak, bu özellik başlangıçta yalnızca Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’da kullanılabilir olacak.

Android’in yeni sürümü, üçüncü parti uygulamalarda giriş açmak için parmak izinizi kullanmanıza olanak tanıyan geçiş anahtarı desteği getiriyor. Diğer yeni özellikler arasında daha iyi kamera uzantısı desteği, 10 bit HDR görüntü desteği ve Apple Sağlık uygulamasına benzer şekilde sağlık ve fitness verilerini cihazda depolayan yeni Health Connect özelliği yer alıyor. Pixel cihazlar için Android 14 güncelleme notlarına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Android 14 alacak ilk telefonlar

  • Google Pixel 4A
  • Google Pixel 5, Pixel 5A
  • Google Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6A
  • Google Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7A
  • Google Pixel 8, Pixel 8 Pro
  • Google Pixel Fold
  • Google Pixel Tablet

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim