Anlık Bildirim

Apple açık kaynak web sitesini yeniledi

Teknoloji devi Apple, açık kaynak odaklı internet sitesini yeniledi. Şirket web sitesinde sadece kendi açık kaynak projelerini değil aynı zamanda üçüncü taraf projeleri de öne çıkarıyor.

Apple açık kaynak web sitesini yeniledi Tam Boyutta Gör

Apple, son yirmi yıldır Swift programlama dili, WebKit motoru, CareKit vb. gibi projeleriyle açık kaynağa katkıda bulunuyor. Şirket açık kaynak odaklı Apple Open Source web sitesini yeniledi. Platformda iki ana bölüm mevcut.

Projeler kısmından tüm açık kaynaklı Apple projelerine erişilebiliyor. Bunları Swift programlama dili, WebKit, FoundationDB, ResearchKit, CareKit ve Password Manager Resources olarak sıralayabiliriz.

Apple açık kaynak web sitesini yeniledi Tam Boyutta Gör

Apple yazılımlarının açık kaynak kodları paylaşılıyor

Topluluk projelerinde ise Kubernetes, Cassandra, LLVM / Clang, Spark, Netty ve Solr dahil olmak üzere Apple'ın katkıda bulunduğu projeleri görüyoruz. Ayrıntılar sayfasında ise her projenin web sitesine, bloguna, forumuna ve daha da önemlisi GitHub sayfasına ulaşabileceğiniz linkler bulunuyor.

Apple Open Source web sitesinde ayrıca macOS, iOS, Geliştirici Araçları ve X Server gibi şirketin kendi yazılımlarında kullandığı açık kaynak kodların yayınlandığı bir bölüm var. Söz konusu sayfa bu tür kodlara GitHub üzerinden erişmeyi kolaylaştırıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim