Anlık Bildirim

Apple rekorlara doymuyor

Geçen yılın son çeyreğinde adeta şov yapan Apple rekor gelirler elde etti. Çip krizine rağmen cihaz satışlarını arttıran Apple durdurulamaz yükselişini sürdürüyor. 

Apple

Özellikle pandemi döneminde durdurulamaz bir yükseliş içerisine giren Apple, hem dünyanın en değerli firması haline geldi hem de akıllı telefon pazarının lideri oldu. Geçen yılın son çeyreğinde de alıştığımız rekorlardan birisini kırdı. 

Apple’dan rekor gelir beyanı

Geçen yıl ilk kez 100 milyar dolar gelir barajını aşarak rekor kıran Apple, bu yıl da ilk kez 120 milyar dolar barajını aştı. Durdurulamayan şirket akıllı telefon pazarının toplam kârının çok büyük bir kısmını adeta hortumluyor. 

Geçen yılın son çeyreğinde firmanın elde ettiği gelir 123.9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Tarihte en fazla cihaz satışı bu dönemde oldu. Net kâr ise 34.63 milyar dolar ile yeni bir rekor kırdı. Artış ise yüzde 43.8 oldu.

Aktif cihaz sayısı 2 milyara yaklaşan Apple’ın iPhone satışlarından elde ettiği gelir 71.6 milyar olurken iPad satışları da 7.2 milyar dolar oldu ancak burada çip krizi nedeniyle bir miktar düşüş var. Mac satışları 10.9 milyar dolar, giyilebilir cihaz ve ev aksesuar satışları da 14.7 milyar dolar oldu. Hizmet kategorisi ise 19.5 milyar dolar ile yeni bir rekora imza attı.

Apple küresel çip krizinin bu dönemde biraz gevşemesini bekliyor. Krize rağmen elde edilen bu rekorun ardından gevşeme ile birlikte nelerin yaşanabileceği merak edilmeye başlandı. Bu yıl yeni rekorlar görebiliriz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3633 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim