Anlık Bildirim

Apple, 3 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk ABD şirketi oldu

Apple, büyük bir yükseliş ile 3 trilyon dolar piyasaya değerine ulaşan ilk ABD şirketi oldu. Dört yıl içerisinde üç kat değerlenen şirket, hisse fiyatlarını yükseltmeye devam ediyor. 

Apple'ın piyasa değeri 3 trilyon doları geride bıraktı

Büyük teknoloji şirketi Apple, hisse fiyatlarındaki yükseliş ile beraber 3 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk ABD şirketi olmayı başardı.

Dört yılda üç kat değer kazandı

Dört yıldan kısa bir süre içerisinde değerini yaklaşık olarak üç katına çıkarmayı başaran şirket, dördüncü çeyrek kazançlarında tüm kategorilerde yıllık büyüme gösterdi ve gelirini geçen yıla kıyasla yüzde 29 oranında arttırdı. Bununla birlikte Pazartesi günü 182.01 dolara ulaşan hisse fiyatı ile Apple, 3 trilyon dolar piyasa değerini geride bıraktı.

2 Ağustos 2018 tarihinde ilk 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan halka açık ABD şirketi olmayı başaran Apple, 19 Ağustos 2020 tarihinde 2 trilyon dolarlık bir değerlemeye ulaştı. 2021 yılında ise şirketin hisse fiyatlarında yüzde 34 artış görüldü.

Apple'ın yükselişine her ne kadar iPhone markası öncülük ediyor olsa da, şirketin hizmet geliri de bir önceki yıla kıyasla yüzde 25.6 oranında büyüme gösterdi ve son çeyrekte 18 milyar dolardan fazla gelir sağladı. Apple'a kıyasla büyük teknoloji devlerinin de piyasa değeri artmaya devam ederken şirketin hemen arkasında 2,5 trilyon dolar değere sahip Microsoft, 2 trilyon dolar ile Google ve 1,75 trilyon dolar ile Amazon yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim