Anlık Bildirim

Apple, iPhone'lar için pilin ne zaman biteceğini öngörebilen bir sistem üzerinde çalışıyor

Apple'ın aldığı yeni bir patente göre gelecekteki iPhone'lar, kullanıcı deneyimlerinden yola çıkarak pilin ne zaman bitebileceğini tahmin edip kullanıcıyı cihazı şarj etmesi için erkenden uyaracak

Apple, iPhone'lar için pilin ne zaman biteceğini öngörebilen bir sistem üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

Apple, gelecekteki iPhone cihazlarında pille ilgili yeni bir özellik sunmayı düşünüyor. Şirket, 'Şarj bildirimi için akıllı tavsiye' başlığına sahip aldığı bir patentte yeni özelliğin açıklamalarına yer verdi. Bu özellik, kullanıcı alışkanlıklarını takip ederek bir iPhone'un şarjının ne zaman biteceğini belirleyerek kullanıcıyı cihazı şarj etmesi konusunda önceden uyaracak.

Geçmiş şarj verilerine göre bildirim gönderilecek

Şu an tüm cihazlar belirli bir şarj eşiğinin altına düştüklerinde kullanıcılarını uyarıyor. Yoğun bir gün içerisinde ya da telefonunu o an şarj edebilecek bir kaynağının olmadığı zamanlarda kullanıcılar, mecburen şarjlarını daha verimli kullanma çabasına giriyorlar. Teknoloji devi Apple, yeni patenti ile kullanıcılarına şarj eşiğine gelmeden daha önceden bildirim göndererek kullanıcılarının cihazlarını şarj etmeleri gerektiğini belirtecek.

Yeni patente göre telefon, kullanıcının cihazı şarj etme sıklığını ve geçmiş şarj durumu bilgilerini çok sayıda düzenli aralıklarla toplayıp işleyecek ve daha sonra telefonun şarjının bir sonraki yüksek olasılıklı şarj zamanına kadar yetip yetmeyeceğini kullanıcıya bildirecek.

Patentte bahsedilen bu özellik Mac kullanıcıları için pek yabancı değil ancak yeni sistem, haftanın farklı günlerindeki kullanıcı davranışını da belirleyeceği için daha detaylı olacak. Bu sistemin  iPhone'larda ne zaman kullanılabilir olacağına dair bir detay ise şimdilik bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8647 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone pil, iphone pil bildirimi ve
2 etiket daha apple patent Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim