Anlık Bildirim

Apple, App Store'da bulunan kötücül yazılımların tespitini kolaylaştırıyor

App Store'da büyük miktarda kötücül yazılım bulunması sonucunda Apple, daha sert önlemler almayı planlıyor. Şirket kullanıcılar tarafından yapılan bildirimleri daha kolay hale getirdi.

Apple, kötücül yazılımların tespitini daha kolay hale getirdi Tam Boyutta Gör

Bu yılın başlarında da Washington Post, App Store içerisinde kötücül flört uygulamaları ve sahte QR okuyucular gibi kullanıcıları VPN ile satın almaya yönlendiren zararlı uygulamalar bulunduğunu açıklamıştı.

Apple ile Epic Games arasında yaşanan dava sürecinde App Store incelenerek yeni raporlar paylaşıldı. Bu raporlar mağazanın büyük miktarda kötücül yazılıma sahip olduğunu ortaya çıkardı. Uygulamaların kullanıcıları 48 milyon dolardan daha fazla dolandırdığı tahmin edilirken Apple, daha sert önlemler almayı planlıyor.

Daha hızlı bildirim sağlanacak

Kötü amaçlı ve dolandırıcılık yazılımlarını daha kolay tespit etmek isteyen şirket, kullanıcıların dolandırıcılık içeren uygulamaları hızlı bir şekilde bildirilmesini sağlayacak.

iOS 15 ile gelen yeni App Store güncellemesi, ''Sorun Bildir'' özelliğinin sahip olduğu ''Geri ödeme iste'', ''Kalite sorunu bildir'', ''Şüpheli etkinliği bildir'' seçeneklerini daha da geliştiriyor ve giriş yapma veya uygulama içi satın alma şartı olmadan kullanıcıların bildirim yapabilmeleri sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim