Anlık Bildirim

Apple kullanıcıları iOS 15'e geçmek için acele etmiyor: Peki ama neden?

Apple cihaz sahipleri birkaç gün önce yayınlanan iOS 15'e geçmeye pek hevesli değiller. Yeni mobil işletim sisteminin benimsenme oranı düşük viteste seyrediyor.

Apple kullanıcıları iOS 15'e geçmek için acele etmiyor Tam Boyutta Gör

Analiz firması Mixpanel'in raporuna göre, kullanıcılar Apple'ın yeni mobil işletim sistemini kurmaya çok istekli değiller. Pazartesi gecesi yayınlanan iOS 15'in kullanım oranı henüz yüzde 8.5 seviyesinde. Oysa ki geçen yıl ilk 48 saatte Apple cihaz sahiplerinin yüzde 14.5'i iOS 14'e geçmişti.

Şirketin yeni mobil işletim sisteminin düşük viteste ilerlemesi iOS 15 için duyurulan ilgi çekici özelliklerin ertlenmesine bağlanabilir. Özellikle de iPhone ve iPad sahiplerinin FaceTime görüşmelerinde arkadaşları ile eş zamanlı olarak film izlemesi veya şarkı dinlemesini sağlayacak SharePlay özelliğinin.

Apple kullanıcıları iOS 15'e geçmek için acele etmiyor Tam Boyutta Gör

Güncelleme politikasındaki değişiklik de etkili oldu

Apple geçtiğimiz aylarda iOS 14'te kalmak isteyen iPhone kullanıcılarının artık önemli güvenlik güncellemelerini almaya devam etme seçeneğine sahip olacağını duyurdu. Muhtemelen bu politika değişikliği de iOS 15'in düşük benimsenme oranına katkıda bulunuyor.

iOS 14 ise widget'larıyla dikkat çekmişti. Widget özelliğini denemek isteyen Apple kullanıcıları, yeni sürümün yayınlanmasından sonraki ilk günlerde işletim sistemini denemeye karar vermiş ve iOS 14 daha hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya başlamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11363 kez okundu.
40 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 15, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim