Anlık Bildirim

Apple M1 Max'in GPU'su, M1'den 3 kat daha hızlı

Grafik performansını ölçen Metal testi, Apple M1 Max'te kullanılan GPU'nun M1'den 3 kat daha hızlı olduğunu ortaya koydu. İşte Geekbench web sitesinde yayınlanan performans sonuçları.

Apple M1 Max'in GPU'su, M1'den 3 kat daha hızlı Tam Boyutta Gör

Apple geçtiğimiz günlerde M1 Pro ve M1 Max işlemcilerle donatılmış yeni 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerini tanıtmıştı. Şirketin aşırı hızlıdan da hızlı olarak nitelendirdiği yeni M1 Max yonga setinde kullanılan GPU'nun performans sonuçları ortaya çıkmaya başladı.

Geekbench web sitesinde yayınlanan MacBook Pro kıyaslama sonuçları, M1 Max'in GPU'sunun Geekbench 5 Metal testinde 68.870 puan aldığını ortaya koydu. Bu da 2020 model 13 inç MacBook Pro'da bulunan ilk nesil M1'den üç kat daha hızlı olduğunu gösteriyor.

Apple M1 Max'in GPU'su, M1'den 3 kat daha hızlı Tam Boyutta Gör

AMD Radeon Pro 5600M'i de geçti

Geekbench'e göre M1 Max, önceki nesil 16 inç MacBook Pro'daki en yüksek performanslı GPU seçeneği olan AMD Radeon Pro 5600M'in kaydettiği Metal skorunu da yüzde 62 oranında geride bıraktı. Ancak yapılan testte M1 Max'in hangi konfigürasyonunun kullanıldığı delli değil. Yani 24 mü yoksa 32 çekirdekli bir GPU'dan mı bahsediliyor bilmiyoruz.

Apple M1 Max'in GPU'su, M1'den 3 kat daha hızlı Tam Boyutta Gör

Apple'a göre M1 Max'teki 32 çekirdekli GPU, M1’e göre tam 4 kata kadar daha hızlı bir performans gösteriyor. Ayrıca GPU'nun kompakt bir profesyonel dizüstü bilgisayardaki üst düzey GPU’lara benzer bir performansı, yüzde 40’a kadar daha az güç harcayarak sunduğunu belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim