Anlık Bildirim

Apple M1 Max, bellek bant genişliği ve teraflop değeri ile PlayStation 5'i yakalıyor

Apple'ın "aşırı hızlıdan da hızlı" olarak nitelendirdiği yeni M1 Max işlemcisi, 400 GB/s bellek bant genişliği ile Sony'nin yeni nesil PS5 oyun konsoluna yetişiyor.

Apple M1 Max, bellek bant genişliği ile PlayStation 5'i yakalıyor Tam Boyutta Gör

Yeni MacBook Pro modellerine gücünü veren son model Apple Silicon işlemcilerin yetenekleri büyük heyecan uyandırmayı başardı. Apple'ın dünkü etkinlikte paylaştığı detaylar şirketin işlemci konusunda muazzam bir ilerleme kaydettiğini açık bir şekilde ortaya koyuyor.

M1 Pro ve M1 Max hızlı birleşik bellek, sektör lideri watt başına performans ve alışılmışın üstünde güç verimliliğinin yanı sıra daha yüksek bellek bant genişliği ve kapasite özellikleriyle geliyor. Apple, M1 Max'in M1 Pro’dan 2 kat daha yüksek olan 400 GB/s’ye kadar bellek bant genişliği sunduğunu söyledi.

Apple M1 Max, bellek bant genişliği ile PlayStation 5'i yakalıyor Tam Boyutta Gör

Teraflop değeri de yüksek

M1 Pro’nun bellek arayüzünü ikiye katlayarak yaklaşık 400 GB/s’ye ulaşan bu değer neredeyse PlayStation 5'in sunduğu 448 GB/s ile eş değer. Hepsi bununla bitmiyor. Sony'nin yeni nesil oyun konsolu PS5'in grafik işlemci birimi 10.28 teraflop işlem kapasitesi sunarken bu değer M1 Max'te 10.40 teraflop'a ulaşıyor.

Apple'a göre M1 Max, bugüne kadar profesyonel bir dizüstü bilgisayar için geliştirilmiş en güçlü işlemci. Yonga seti 10 adet CPU çekirdeği, 32 adet GPU çekirdeği ve 16 çekirdekli Neural Engine’a sahip. M1 Pro’ya kıyasla iki kat daha hızlı grafik işleme performansı sunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7678 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PS 5, ps5 ve
2 etiket daha Apple M1 Max Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim