Anlık Bildirim

Apple Music kayıpsız ses sunmaya hazırlanıyor

Gerek ortaya atılan iddialar gerekse de iOS 14.6 beta sürümünde tespit edilen satırlar Apple Music hizmetinin kayıpsız ses sunmak için çalışmalar yaptığını gösteriyor.

Apple Music kayıpsız ses sunmaya hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Günümüzde yüz milyonlarca insan en az bir çevrim içi müzik hizmetinden faydalanıyor ve genelde standart kalitede ses tercih ediyor. Bununla birlikte bazı hizmetler kayıpsız ses kalitesi sunarak belirli bir kitleyi yakalamaya çalışıyor. Apple Music de hazırlık içerisinde.

Apple Music HiFi geliyor

Tidal HiFi ve Spotify HiFi gibi bazı hizmetler kayıpsız ses özelliği ile belirli bir kitleye hitap etmeye çalışıyor. Ayrıca biraz daha fazla abonelik ücreti ile gelirlere de katkı yapıyor. Şimdi Apple da bu teknolojiyi test etmeye başladı.

iOS 14.6 beta kodlarında ortaya çıkan satırlar kayıpsız müzik tanımına işaret ediyor. Apple sonradan bu satırları kaldırdı ancak yayılmasına engel olamadı. Geçtiğimiz haftalarda Apple Music için 10$’lık bir HiFi aboneliği iddiası gündeme gelmişti ve kod satırları da bunu doğrular nitelikte. 

Apple yeni özelliği iOS 14.6 ile birlikte mi sunacak yoksa yeni nesil AirPods kulaklıkların tanıtım döneminde mi ortaya çıkacak bilinmiyor. Ayrıca AirPods kulaklıklara özel bir teknoloji desteği ile HiFi servisinin önemli bir ilgi noktası olabileceği değerlendiriliyor. Yine de bazı kaynaklar söz konusu tanımların Dolby Atmos veya Dolby Audio teknolojilerine atıf yaptığını düşünüyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9771 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, apple music hifi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim