Anlık Bildirim

Apple, Vietnam üretimi AirPods Pro satışına başladı

Üretim operasyonlarının bir kısmını Çin dışına taşıyan Apple, Vietnam üretimi AirPods Pro satışına başladı. Şirketin ülkede AirPods Studio ve iPhone 12 üretimi yapma planı da var.

Apple, Vietnam üretimi AirPods Pro satışına başladı Tam Boyutta Gör

Apple yaklaşık bir yıl önce Vietnam'da AirPods üretimi yapmak için hazırlıklara başlamıştı. Şirket sonunda bu planını gerçeğe dönüştürmüş görünüyor. Zira üzerinde "Assembled in Vietnam" (Vietnam'da montajlandı) yazan AirPods Pro'lar tüketicilerle buluşmaya başladı.

ABD ve Çin hükümetleri arasında süregelen anlaşmazlıklar nedeniyle Amerikan teknoloji şirketleri üretim operasyonlarını kısmen Çin dışına taşıyor. Vietnam, birçok firmanın bu yöndeki girişimlerini hayata geçirmeleri için son derece uygun bir ülke.

Apple, Vietnam üretimi AirPods Pro satışına başladı Tam Boyutta Gör

Vietnam'daki üretim çeşitlenecek

Apple, 2019'dan beri Vietnam'da kulaklık üretimi için zemin hazırlıyordu. Geçtiğimiz Mart ayında Vietnam'daki fabrikaların AirPods seri üretimine başladığı bildirildi. Üretim bandından çıkan ürünler yavaş yavaş mağaza raflarındaki yerini alıyor.

AirPods Studio adıyla çıkacak yeni kulaküstü kulaklığın ve bazı iPhone 12 modellerinin de kısmen Vietnam'da üretilmesi söz konusu. Apple'ın en önemli iş ortağı olan Foxconn'un ülkede önemli üretim tesisleri var. Bu da zaten iddiaları daha da güçlendiriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim