Anlık Bildirim

Apple Watch, hayat kurtarmaya devam ediyor

Apple Watch, şimdiye kadar kalp rahatsızlığı olan birçok insanın hayatını kurtardı. Yakın bir zamanda ise atriyal fibrilasyonu olan bir kişiyi uyararak yeni bir hayatı daha kurtardı.
Apple Watch, hayat kurtarmaya devam ediyor Tam Boyutta Gör
Apple Watch'ın düşme algılama ve EKG çekebilme yeteneği gibi birçok özelliği şimdiye kadar birçok insanın hayatını kurtardı. Ortaya çıkan yeni bir rapora göreyse Apple Watch, kalp rahatsızlığı olan bir adamı uyarıp acilen hastaneye gitmesini söyleyerek yeni bir hayatı daha kurtardı.

Kullanmayı hiç düşünmediği özellik, hayatını kurtardı

BBC'den yeni bir rapora göre Adam Croft isimli bireyin hayatını taktığı Apple Watch kurtardı. Röportajda Croft, kanepeden kalktığını ve biraz başının döndüğünü ancak su almak için mutfağa gittiğinde dünyanın kapandığını hissettiğini söyledi.

Ardından yere uzanmayı başaran Croft, soğuk ter döktüğü için yatağına giderek uzandı. Ancak ertesi sabah Croft uyandığında Apple Watch'unda, cihazın atriyal fibrilasyon saptadığına dair kendisini uyaran uyarılar buldu. Daha sonra acil servisi arayan Apple Watch, bir saat içinde hastaneye gitmesi talimatını verdi.

Apple Watch, hayat kurtarmaya devam ediyor Tam Boyutta Gör
Bedford Hastanesi'ne giden Croft'a, yapılan ek testlerin sonucunda atriyal fibrilasyon tanısı kondu. Croft, Apple Watch'ından gelen uyarı olmasaydı muhtemelen hastaneye gitmeyeceğini söyledi. 

Röportajın devamında ise daha önce saatinin algılamadığı küçükçaplı kalp çarpıntıları olduğunu, ancak bunların aylardır olmadığını söyledi. Testler atriyal fibrilasyonu doğruladıktan sonra doktorlar Croft'a kan sulandırıcı ilaçlar verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6397 kez okundu.
7 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple Watch 7, apple watch 8 ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim