Anlık Bildirim

Yeni araştırmalara göre narsist olan insanlar, diğer insanlara oranla agresif olmaya daha fazla meyilli

Yakın zamanda Psychological Bulletin dergisinin yaptığı araştırmaya göre narsist kişilerin agresifliğe ve şiddete meyilli olmaya diğer insanlardan daha yatkın olduğu görülüyor.

Araştırmalar narsistliğin agresifliğe sebep olacağını söylüyor

437 bağımsız araştırmada 123,043 kişiden toplanan veriler ışığında ortaya konulan bilgilere göre narsist kişilik bozukluğu olan insanlar, diğer insanlara oranla daha fazla şiddete meyilli olma potansiyeline sahip. Ohio Üniversitesi'nden Profesör Brad Bushman ve doktora öğrencisi Sophie Kjaervik'in beraber yönettiği çalışmaya göre mesele sadece gündelik hayatta bu insanların kolayca agresifleşebilmesi değil. Aynı zamanda bu insanlar dijital zorbalığa da fazlasıyla meyilli. 

Günümüzde yüz yüze ilişkilerin fazlasıyla azalması neticesinde kuşkusuz dijital zorbalık ve sosyal medya linçleri, insanların hayatında sarsıcı etkiye sahip olabiliyor. Narsist kişileri agresifleştirmek için özel bir çabaya da gerek yok ayrıca. Basitçe görmezden gelinen, kendini aşağılanmış hisseden veya biraz provoke edilen narsist kişiler hızlıca şiddete meyledebilir araştırmaya göre. Bunun yanında bu öfke anlarını da önceden kestirmek çok güç. 

Dahası Bushman bu kişilerin aslında fiziksel şiddetten ziyade sözel şiddete başvurduklarını ekliyor. Dahası araştırmacılar narsisizmin zaten şiddetin formlarından biri olduğunu iddia etmeye kadar ileri gidiyor. Öte yandan tedavi açısından yapılabilecekler araştırmada içerilmemiş. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim