Anlık Bildirim

Google'ın yeni işletim sistemi Fuchsia OS, Android'in yerini alabilir mi?

Arama devi Google, yıllardır üzerinde çalıştığı Fuchsia OS işletim sisteminin geliştirme aşamasını nihayet tamamladı ve kullanıma sundu. Peki Fuchsia OS'un Anroid'le farkı ne?

Google'ın yeni işletim sistemi Fuchsia OS, Android'in yerini alabilir mi? Tam Boyutta Gör

Google, yıllar içinde geliştirmekte olduğu "mega projesini" nihayet tamamladı. Elbette tamamen yeni bir işletim sisteminden bahsediyoruz. Hiç şüphesiz Android ve iOS'a, mobil pazardaki tekellerine ve bu mobil işletim sistemlerinin üreticilerinin kendilerini yerleştirdikleri konuma yıkıcı bir darbe indirecek gibi görünüyor.

Fuchsia OS nedir?

Google tarafından geliştirilen yeni işletim sisteminin adı Fuchsia OS. 25 Mayıs'tan itibaren, nihayet herkes tarafından ücretsiz indirilebiliyor. Dahası, bu bir tür test yapısı değil, tam teşekküllü, kararlı bir şekilde çalışan son sürüm.

En son işletim sistemi Fuchsia OS'yi indirmek için resmi web sitesine gitmeniz gerekiyor. Şu anda, Nest Hub akıllı ekranlar ve akıllı hoparlörler gibi cihaz türleri için tasarlanmış. Tabletler ve akıllı telefonlar dahil olmak üzere mobil cihazlar için olan versiyon şu anda henüz hazır değil, ancak aktif olarak geliştiriliyor. Bu sürümün ise önümüzdeki yaz piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bu işletim sisteminin özelliklerinden biri de Android ile geriye dönük uyumluluğudur, yani bu işletim sistemi ile çalışan oyunları ve uygulamaları rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Gelişmiş bir arayüz, daha güçlü güvenlik ve gelişmiş işlevsellik ile eksiksiz ve daha kaliteli bir kullanıcı deneyimi almamız bekleniyor.

Google'ın yeni işletim sistemi Fuchsia OS, Android'in yerini alabilir mi? Tam Boyutta Gör

Sıfırdan geliştirildi

İşletim sistemi çekirdeği sıfırdan geliştirildi. Zircon olarak adlandırılıyor ve herhangi bir eski teknoloji ile ilgisi yok. Bu çekirdeğin kaynak kodu tamamen açık ve böylece geliştiriciler kendi isteklerine göre, kendi değişikliklerini yapabilecekler.

Son olarak Fuchsia OS'teki, önemli bir yenilik de sesli kontroller için tam destek olacak. Bu, ekrana dokunmanıza gerek olmadığı anlamına geliyor. Yani bu şekilde gerçekleştirilebilecek herhangi bir işlemi, sesli komutları kullanarak yapabileceksiniz. Bu işlevin de, önümüzdeki on yıl içinde tıpkı dokunmatik kontrolle aynı şekilde bir standart haline gelmesi kuvvetle muhtemel.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim