Anlık Bildirim

Arslantepe Höyüğü’nde 5600 yıllık çocuk iskeletleri bulundu

Malatya’da bulunan ve UNESCO’nun Dünya Kültür Mirasları arasında yer alan Arslantepe Höyüğü’nde yapılan kazılar sonucunda M.Ö. 3600 yılından kalma iki çocuk iskeleti bulundu.

Arslantepe Höyüğü Tam Boyutta Gör

UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesinde yer alan Malatya’daki Arslantepe Höyüğü’nde kazı çalışmaları yapılıyordu. Yapılan kazılarda yeni keşiflere ulaşıldı.

Bölgede, milattan önce 3600 ila 3700 yıllarından kaldığı düşünülen 6 ev, 24 mezar, küpler içerisinde bulunan iki çocuk iskeleti ve birçok seramik eşya bulundu. Uzmanlar bu iskeletlerin duvar kenarlarında eşyalarla birlikte duran küplerin içinde bulduklarını belirtti.

Bulunan çocuk iskeletlerinden biri Tam Boyutta Gör

Battalgazi ilçesinde yer alan höyükteki kazılar geçtiğimiz Ağustos ayında başlamıştı. Binlerce yıllık tarihe sahip olan bölgedeki bu çalışmalara da İtalyan arkeolog Doç. Dr. Francesca Balossi Restelli başkanlık ediyordu.

Restelli Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “Şu an bölgede bulunan evlerin tabanına geldik. Bu kısımlarda birçok seramiğe ulaştık. Yaklaşık olarak üç oda dolusu seramiğe ulaştığımızı söyleyebilirim. Keşiflerimizden örnekler toplayacağız ve o dönemlerde neler olduğunu daha iyi anlayabileceğiz. Çocuk iskeletlerini de inceleyip kesin olarak hangi tarihe ait olduklarını ve herhangi bir hastalığa sahip olup olmadıklarını öğreneceğiz.”

Bulunan seramik eşyalar Tam Boyutta Gör

İtalyan arkeoloğun açıklamalarına göre bölgede devam eden kazılar 7 Ekim 2021 tarihinde son bulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim