Anlık Bildirim

ATi'nin Big Bang'i Catalyst 8.12 sürücüsü olabilir

ATi'nin Big Bang'i Catalyst 8.12 sürücüsü olabilir

Big Bang II isimli 180 serisi yeni sürücü ailesinin WHQL sertifikalı ilk temsilcisi olan GeForce 180.40'ı geçtiğimiz günlerde kullanıma sunan Nvidia ile AMD-ATi arasındaki sürücü savaşı da kızışıyor. Yeni sürücü ailesiyle hem kullanılabilir özellik listesini genişletmeyi hem de performans çıtasını bir miktar daha yukarı çekmeyi hedefleyen rakibine karşı AMD-ATi, Catalyst 12 ile yanıt verebilir.

Sürücü güncellemelerini zaman zaman yayınlanan "hotifx" güncellemeleri haricinde aylık olarak gerçekleştiren AMD-ATi, 10 Aralık'ta kullanıma sunmayı planladığı Catalyst 8.12 sürücüsü ile hem performans hem de ekstra fonksiyonların kullanılabilir olması açısından ciddi bir ilerleme kaydetmeyi hedefliyor.

Catalyst 8.12 sürücüsü ile Radeon HD 4800 serisi için Stream desteği sağlanacak ve bu sayede 1 TeraFLOP+ gibi oldukça yüksek işlem kapasitesine sahip olan kartlar, CUDA destekli GeForce modelleri gibi başta video uygulamaları olmak üzere uyumluluk gösteren diğer uygulamalarda GPU üzerinden hızlandırma yapılabilecek.

Öte taraftan son sürücü güncellemeleriyle özellikle 216 paralel işlemcili GeForce GTX 260 modelinin rakibi Radeon HD 4870 karşısındaki pozisyonunu güçlendiren Nvidia'ya karşı AMD-ATi yılı sürücü bazlı hatırı sayılır bir performans sıçraması ile kapamayı ve Catalyst 9 serisine önemli kazanımlar ile başlamayı hedefliyor.

Kısacası Stream desteği ve olası performans kazanımları ile Catalyst 8.12, AMD-ATi'nin 2008 için hazırladığı en önemli sürücü güncellemesi olabilir. Hatırlanacağı üzere sağladığı özellikler açısından firmanın bu yıl öne çıkan sürücüsü Catalyst 8.3 olmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim