Anlık Bildirim

Ukrayna’dan Atomic Heart oyununa veto: İşte sebebi!

21 Şubat tarihinde Steam, Xbox One ve Xbox Series, PlayStation 4 ve PlayStation 5 için çıkış yapan Atomic Heart oyununa Ukrayna hükümetinden sert bir veto geldi. 
Atomic Heart Tam Boyutta Gör
Yılın beklenen oyunlarından Atomic Heart bu hafta çıkışını yaptı ancak Ukrayna hükümetinden veto geldi. Dijital Dönüşüm Ofisi oyunun derhal mağazalardan kaldırılmasını istiyor.

Atomic Heart ve Rusya bağlantıları

Bilim kurgu FPS türündeki Atomic Heart; Fallout ve Bioshock mekaniklerinden ilham alıyor. Oyun 1950’lerin Rusya’sında, SSCB’nin “Kollectiv” adlı bir sinir ağı ve Polymer denilen enerji kaynağı tarafından desteklenen robotların bulunduğu alternatif bir gerçeklikte geçiyor. Böylece oyuncular, yolculukları sırasında yeni keşifler ve aksiyon dolu bir oynanış ile karşılaşacak.

Ukrayna hükümeti Sony, Microsoft ve Valve’e bir bildirim göndererek oyunun ülke sınırları içerisinde dağıtılmamasını istedi. Sovyet Döneminin komünist ideolojilerini yansıtan oyunda bazı yatırımcıların Rus olmasına ve elde edilecek gelirlerin Ukrayna savaşında kullanılması ihtimaline değiniliyor. Ofis hatta kullanıcı verilerini izinsiz bir şekilde toplama ihtimaline karşı diğer ülkelerde de yasaklanmasını istiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5492 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
atomic heart, Teknoloji Haberleri ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim