Anlık Bildirim

Avrupa'nın ilk Omicron vakası, Afrika'dan Avrupa'ya Türkiye aktarmalı uçmuş

Avrupa'da ilk defa Belçika'da Omicron varyantı tespit edildi. Mısır'dan Belçika'ya giden kişinin, Türkiye üzerinden aktarmalı seyahat yaptığı ortaya çıktı. Omicron varyantında son durum haberimizde.

Avrupa'nın ilk Omicron vakası Türkiye üzerinden aktarmalı uçtu Tam Boyutta Gör

Covid-19’un ikinci yılı tamamlanırken Avrupa’da ve Türkiye’de yeni varyant paniği yaşanıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından Omicron olarak isimlendirilen B.1.1.529 varyantı, "süper varyant" olarak nitelendiriliyor ve en az 32 mutasyona sahip olduğu biliniyor. Güney Afrika’da ortaya çıkan ve pek çok ülkeye yayılan Omicron, ilk belirlemelere göre daha fazla bulaşıcılığa sahip.

Avrupa’da ilk Omicron vakası Belçika’da tespit edildi. Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke’nin açıklamalarına göre hiç aşı olmamış genç bir kadın 11 Kasım’da Mısır çıkışlı olarak Türkiye üzerinden aktarmalı şekilde Belçika’ya uçuş yaptı. Hem fiziksel hem de kültürel olarak Avrupa ve Asya arasında köprü görevi gören Türkiye, bu defa Omicron'un Afrika'dan Avrupa'ya seyahatinde köprü oldu.

11 Kasım'da Belçika'ya varan genç kadında 22 Kasım’da ilk semptomlar görülmeye başlandı. Sonrasında Covid-19 testi pozitif çıktı ve mutasyon testi yapıldı. Omicron varyantı taşıdığı tespit edildi. Böylelikle resmi olarak Avrupa'da ilk Omicron vakası tespit edildi

Omicron vakarlarında son durum

Omicron varyantı Avrupa’da yayılmaya devam ediyor. Belçika’nın ardından İngiltere’de iki, Almanya’da bir Omicron vakası tespit edildi. Hollanda ve Çekya’da şüpheli vakalar bulunuyor.

Şimdiye kadar Güney Afrika’da 77, Botswana’da 4, Hong Kong’da 2, İngiltere'de 2, İsrail, Belçika ve Almanya’da 1’er vaka görüldü. Türkiye'de henüz Omicron vakası görülmedi.

Avrupa'nın ilk Omicron vakası Türkiye üzerinden aktarmalı uçtu

Türkiye uçuşları durdurdu

Omicron nedeniyle dünyada ve Türkiye’de çeşitli tedbirler alınmaya başlandı. Türkiye’de 15 Kasım’da Güney Afrika’ya uçuşlar durdurulmuştu. Dün akşam (26 Kasım) ise Omicron riski nedeniyle Botsvana, Güney Afrika, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’ye hava ve deniz yollarımız kapatıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6564 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, Omicron ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim