Anlık Bildirim

DSÖ, yeni COVID varyantına ‘Omicron’ adını verdi: Oldukça endişe verici

Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika’daki bilim insanları yeni bir COVID varyantının tespit edildiğini duyurmuştu. Şimdi de Dünya Sağlık Örgütü bu varyanta ‘Omicron’ adını verdiğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika’da bulunan bilim insanlarının yeni bir COVID varyantı tespit ettiğini bildirmiştik. Birçok mutasyona sahip olduğu ifade edilen bu varyantın ülkede vaka artışına sebep olduğu ifade edilmişti.

Cuma günü ise Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), varyant ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. DSÖ, varyanta ‘Omicron’ ismi verildiğini ve yeni varyantın ‘endişe verici’ olduğunu belirtti.

Varyant tehlikeli mutasyonlara sahip Tam Boyutta Gör

Yapılan açıklamalarda, “Varyantın çok sayıda mutasyona sahip olduğu ve oldukça bulaşıcı olduğunu düşünüyoruz” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca açıklamalarda Omicron varyantının şu ana kadar Güney Afrika dışında Belçika, Hong Kong, İsrail ve Botsvana gibi birçok ülkede de görüldüğü belirtildi.

DSÖ’den Maria Van Kerkhove de açıklamalarında şunları söyledi: “Omicron veya B.1.1.529, çok fazla mutasyona sahip. Bu mutasyonların bazılarının da oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini düşünüyoruz, bu yüzden varyant konusunda oldukça endişeliyiz.”

Buna ek olarak uzmanlar, COVID aşılarının Omicron varyantına karşı etkili olup olmadığının araştırıldığını ifade etti. İlaç şirketi Pfizer ve Moderna da varyant üzerinde incelemeler başlatıldığını, aşıların etkisi ile ilgili testler yapılacağını aktardı.

Birçok ülkede seyahat kısıtlaması kararı çıktı Tam Boyutta Gör

Birçok ülke seyahat kısıtlamaları getirdi

DSÖ’nün bu açıklamalarından sonra Fransa, Almanya ve İtalya, ABD, Kanada ve İngiltere gibi ülkeler Güney Afrika ve birkaç ülkeye seyahat kısıtlaması getirdi. Türkiye’de de benzer kararlar alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda; Botsvana, Güney Afrika, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’ye seyahat kısıtlaması getirildiği ifade edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5741 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
varyant, dsö ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim