Anlık Bildirim

Ethereum kurucusu Vitalik satış yaptı, memecoinler çakıldı

4.3 milyon dolarlık AIDI, SDOG, JEJUDOGE, BHIBA, KISHU ve HUSKY coin satışı yapan Ethereum kurucusu Vitalik Butterin yüzde 75’e varan oranlarda düşüş yaşamalarına sebep oldu. 

Vitalik Butterin Tam Boyutta Gör

SHIB, KISHU, ELON gibi köpek veya kısaca hayvan temalı kripto para birimlerine memecoin lakabı takıldı. DOGE konseptini takip eden bu kripto paralar son dönemde ciddi yükselişler yaşadı ve devasa pazar değerlerine ulaştı. 

Vitalik satışa geçti

Memecoin serisinin önemli bir ayrıntısı belirli oranda arzı doğrudan Ethereum kurucusu Vitalik Butterin’in cüzdanına aktarması. Projeler değerlendikçe Vitalik’in cüzdanı da milyar dolarlık değere ulaştı. Zaman zaman bunları satıyor ve düşüşlere neden oluyor. 

Geçtiğimiz aylarda 1 milyar dolarlık SHIB coini bir vakfa bağışlamış ve sonrasında SHIB büyük bir düşüş yaşamıştı. Bu hafta 4.3 milyon dolar değerinde satış yaparak 6 farklı paranın düşmesine neden oldu. 

Vitalik’in cüzdanını takip edenler AIDI, SDOG, JEJUDOGE, BHIBA, KISHU ve HUSKY coinlerin aşırı miktarda çıkışına şahit oldu. Bunlar Uniswap borsasında değiştirildi ve 4.3 milyon dolar toplandı. 

KISHU düştü Tam Boyutta Gör

Vitalik bu paranın 1.8 milyon dolarını onaylı kişilere uzun süreli gelir sağlama amacı taşıyan Universal Basic Income – UBI projesine gönderdi. Ayrıca 200 bin dolarlık UBI satın alarak yakıma gönderdi. Böylece UBI değeri bir anda sıçradı. 

Ne var ki satışı yapılan memecoin serileri adeta çakıldı. BHIBA sadece 5 dakikada yüzde 75 düştü. Diğer paralar da yüzde 50-60 arasında çakıldı ve sonrasında bir miktar toparladı. KISHU ise büyük bir geri alım yaparak fiyatın çakılmasını engelledi. Vitalik’in sonraki haftalarda da satışlarına devam edeceği korkusu hâkim.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim