Anlık Bildirim

Bakan açıkladı: Kimlik kartı, banka kartı ve ehliyetler birleşiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir canlı yayın programında kimlik kartı, banka kartı ve ehliyetlerin tek bir kartta birleşeceğini duyurdu.

Bakan açıkladı: Kimlik kartı, banka kartı ve ehliyetler birleşiyor Tam Boyutta Gör

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir canlı yayın programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. En dikkat çekici konu başlıklarından biri yeni kimlik kartlarına yönelik oldu.

Bakan Soylu, kesin bir tarih vermemekle birlikte kimlik kartı, banka kartı ve ehliyetlerin tek bir kartta birleşeceğini duyurdu. Soylu’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Yeni kimlik kartımızla birlikte banka kartımız ve ehliyetlerimiz tek kartta birleşmiş olacak. Atrık ehliyetimizi yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Yakın zamanda Türkiye’ye bunu müjdeleyeceğiz. Ehliyeti bunun üzerine yükleyeceğiz. Jandarma-polis ehliyete bakmak istediğinde çipe dokundurmuş olacak. Yeni kimlik kartımız SGK ve e-imza hizmeti de sunacak”

Yeni çipli TC kimlik kartlarının hayatımıza girmesiyle birlikte, sadece bu kartları kullanarak yapabileceğimiz işlemler de çoğalmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda yeni TC kimlik kartlarıyla PTT ATM’lerinden para çekme döneminin başladığı da duyurulmuştu.

Türkiye’de 45 milyonu aşkın kişide çipli yeni kimlik kartı bulunuyor. 2023’te kadar herkesin yeni bu kartları kullanması hedefleniyor. Eski kimlik kartınızı yenisi ile değiştirmek istiyorsanız https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden randevu alabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18319 kez okundu.
111 kişi, toplam 113 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tc kimlik kartı, çipli kimlik kartı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim