Anlık Bildirim

Micron'dan kritik karar: Crucial Ballistix bellek markası kapanıyor

DRAM, flaş bellek ve katı hal sürücüler sürücüler üreten dev şirket Micron, Crucial Ballistix markasını kapatıyor. Şirket artık üst düzey bellekler üretmeyecek.

Bellekleri ile bilinen Crucial Ballistix kapanıyor Tam Boyutta Gör

Günümüzde DDR5 standardına geçiş yapan bilgisayar sektöründe DDR1 belleklerden bu yana farklı seçenekler ile yer alan Crucial Ballistix markası, sahibi Micron tarafından tarihin tozlu raflarına kaldırılıyor. 

Üst düzey bellek yarışına veda ediyor

Gerçekleştirilen basın açıklamasında "DDR5 istemci ve sunucu ürünleri geliştirmeye odaklanacağını ve Crucial'ın bellek ve depolama ürünleri portföyünü genişleteceğini" dile getiren Micron’un markayı neden sonlandırdığı henüz bilinmiyor. Bununla birlikte birçok kaynak, şirketin Crucial'ın SK-Hynix veya Samsung’un DDR5 yongalarına karşı geri kalmasından dolayı böyle bir karar alındığını düşünüyor.

Bilindiği üzere artan bellek yarışında yalnızca DDR5-4800 bellek seçeneği ile yer alan Crucial Ballistix, DDR5-6000 hızlarına ulaşan rakipleri karşısında oldukça geri kaldı. Yaklaşık iki yıl önce markanın DDR4-4000 belleğinin 7.0004 MHz’lere kadar hız aşırtılarak frekans rekoru kırdığını düşündüğümüzde, PC sektöründen ayrılmasının oldukça üzücü olduğunu söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim