Anlık Bildirim

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde VAR Support devreye girecek

Bugün oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde mevcut VAR hakeminin yanında görev yapacak olan VAR Support hakemi ekran takibi ile ekibe tavsiyelerde bulunacak.
Beşiktaş-Galatasaray Tam Boyutta Gör
Futbolda hakem yönetiminin daha şeffaf ve verimli hale getirilmesi için yapılan çalışmalarda yeni bir aşamaya geçiliyor. Gol çizgisi, VAR hakemi, yarı ofsayt sisteminin ardından şimdi de VAR Support liglerimize geliyor.

VAR Support nedir?

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre gelecek sezona hazırlık kapsamında, Trendyol Süper Lig'de 28. haftadan itibaren sezon sonuna kadar toplam 4 maçta, Turkcell Süper Kupa ile Ziraat Türkiye Kupası finallerinde VAR Support uygulaması kullanılacak.

VAR Support uygulaması mevcut VAR hakeminin yanında VAR Destekleyicisi olarak ikinci bir VAR hakemine görev veriyor. VAR Destekleyicisi sadece ekran takibi ile en iyi açıyı bulma ve kriterlerin teyidi konusunda yardımcı oluyor. Nihai karar ise VAR hakeminin oluyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi Finali'nde ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda uygulanan VAR Destekleyicisi ilk olarak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde kullanılacak. Daha sonra 30. haftadaki Trabzonspor-Fenerbahçe, 34. haftadaki Fenerbahçe-Beşiktaş ve 37. haftadaki Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinde VAR Destekleyicisi sistemini görebileceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3550 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
VAR Support, Teknoloji Haberleri ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim