Anlık Bildirim

Bill Gates'ten uyarı: Çiçek hastalığı biyolojik silah olarak kullanılabilir

Bill Gates, insanlığın COVID-19'dan daha beter bir tehlikeyle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı. Microsoft'un kurucusu çiçek hastalığının biyolojik silah olarak kullanılabileceğini söylüyor.

Bill Gates: Çiçek hastalığı biyolojik silah olarak kullanılabilir Tam Boyutta Gör

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Policy Exchange etkinliğinde verdiği yeni bir röportajda insanlığın koronavirüsten daha beter bir tehlikeyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Amerikalı milyarder, hükümetleri biyolojik silahlar kullanılarak yapılacak terör saldırılarına hazırlanmaları konusunda uyardı.

Gates özellikle de oldukça bulaşıcı bir viral enfeksiyon olan "çiçek hastalığının" biyoterörizm olarak kullanılabileceğini öne sürdü. Microsoft'un kurucusuna göre, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere gibi ülkelerin, epidemiyolojik güvenlik araştırmalarını finanse etmek için on milyarlarca dolar harcamaları gerekiyor.

Bill Gates: Çiçek hastalığı biyolojik silah olarak kullanılabilir Tam Boyutta Gör

"Biyoterörizm saldırıları havaalanlarında yapılabilir"

Gates özellikle farklı ülkelerden insanların bir araya geldiği yerlere dikkat edilmesi gerektiği görüşünde. Biyoterörizm saldırılarının havaalanlarında gerçekleştirmesinin muhtemel olduğunu belirten milyader iş insanı "Bir biyoterörist 10 havalimanına çiçek hastalığı getirdiğinde dünya buna nasıl tepki verir biliyor musun?" dedi.

Bill Gates'e göre biyoterörizmin neden olduğu salgınlar, COVID-19 koronavirüs enfeksiyonu da dahil olmak üzere doğal salgınlardan çok daha kötü olabilir. İlk koronavirüs vakası 2019'un Aralık ayında Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkmıştı. BBC News'e göre, dünya çapında koronavirüsten ölenlerin sayısı 5 milyonu aşmış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8599 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bill gates, salgın ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim