Bill Gates Haberleri

Etiket
Son dakika bill gates haberleri DH’de. Geçmişten bugüne (), bill gates hakkında bilgi ve güncel haberleri buradan takip edin! Yeni haberlerden anında haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.
SON GÜNCELLEME
2 AY

GİRİLEN İÇERİKLER
83 HABER 2 GALERİ

ORTALAMA İÇERİK YOĞUNLUĞU
YILDA 8 İÇERİK

Bill gates Son Dakika Haberleri

Güncel Bill gates Haberlerini Takip Edin 📰

Son dakika bill gates haberleri de dahil olmak üzere bill gates ile ilgili tüm haber ve gelişmeleri, bu sayfadan takip edebilirsiniz. Bu bağlamda konuyla alakalı 0 video, 2 galeri ve 81 adet bill gates haber içeriği bulunmuş olup, tüm içerikler 5 sayfalı bu arşivde listelenmektedir.

bill gates İle İlgili Son Haberler Neler ❓

DonanımHaber’deki güncel bill gates haberleri içinde dikkat çeken gelişmeler şöyle 🔽

Anlık Bill gates Gelişmeleri DH’de 📢

Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesi www.donanimhaber.com'da, yeni bill gates haberlerini takip etmek isteyenler için her yıl olduğu gibi 2024’te de sizleri bilgilendirmeye devam ediyoruz. Dilerseniz son bill gates haberlerini okuduktan sonra, Yapay Zeka İnceleme ve Videoları da izleyebilirsiniz.

Bill Gates

William Henry "Bill" Gates III (d. 28 Ekim 1955, Seattle) ya da daha çok bilinen adıyla Bill Gates, Amerikalı bir iş insanı, yazılım geliştirici, yatırımcı, yazar ve hayırseverdir. Çocukluk arkadaşı Paul Allen ile birlikte Microsoft'un kurucu ortaklarındandır. Gates, Microsoft'taki kariyeri boyunca yönetim kurulu başkanlığı, icra kurulu başkanlığı (CEO), başkanlık ve baş yazılım mimarlığı görevlerinde bulunmuş, aynı zamanda Mayıs 2014'e kadar Microsoft'un en büyük bireysel hissedarı olmuştur. 1970'ler ve 1980'lerdeki mikrobilgisayar devriminin önemli girişimcilerinden biriydi.

Gates Seattle, Washington'da doğup büyümüştür. Allen ile birlikte 1975 yılında Albuquerque, New Mexico'da Microsoft'u kurdu. Şirket dünyanın en büyük kişisel bilgisayar yazılım şirketi haline geldi. Ocak 2000'de CEO'luktan istifa edip yerine Steve Ballmer geçene kadar Gates şirketi başkan ve CEO olarak yönetti, ancak yönetim kurulu başkanı olarak kaldı ve baş yazılım mimarı oldu. 1990'ların sonlarında, rekabete aykırı olduğu düşünülen iş taktikleri nedeniyle eleştirildi. Bu görüş çok sayıda mahkeme kararıyla onaylandı. Gates, Haziran 2008'de Microsoft'ta yarı zamanlı bir pozisyona ve o zamanki eşi Melinda Gates ile 2000 yılında kurdukları Bill & Melinda Gates Vakfı'nda tam zamanlı çalışmaya geçti. Şubat 2014'te Microsoft yönetim kurulu başkanlığından istifa etti ve yeni atanan CEO Satya Nadella'yı desteklemek üzere teknoloji danışmanı olarak yeni bir görev üstlendi. Gates, Mart 2020'de iklim değişikliği, küresel sağlık ve kalkınma ve eğitim alanlarında hayırseverlik çalışmalarına odaklanmak üzere Microsoft ve Berkshire Hathaway'deki yönetim kurulu görevlerinden ayrıldı.

Gates, 1987 yılından bu yana Forbes'un dünyanın en zenginleri listesinde yer almaktadır. 1995'ten 2017'ye kadar, 2010-2013 yılları hariç her yıl Forbes'un dünyanın en zengin insanı ünvanını elinde tutmuştur. Ekim 2017'de, o sırada Gates'in 89,9 milyar ABD doları olan net değerine kıyasla tahmini net değeri 90,6 milyar ABD doları olan Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos tarafından geçildi. Eylül 2022 itibarıyla, Gates'in tahmini net değeri 114 milyar ABD doları olup, kendisini dünyanın en zengin beşinci kişisi yapmaktadır.

Kariyerinin son dönemlerinde ve 2008'de Microsoft'un günlük operasyonlarından ayrılmasının ardından Gates birçok iş ve hayırseverlik girişiminde bulunmuştur. BEN, Cascade Investment, bgC3 ve TerraPower gibi birçok şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır. Dünyanın en büyük özel vakıf olduğu bildirilen Bill & Melinda Gates Vakfı aracılığıyla çeşitli hayır kurumlarına ve bilimsel gelişmeler ile ilgili programlara önemli miktarda para bağışlamıştır. Vakıf aracılığıyla, 21. yüzyılın başlarında Afrika'da poliovirüs'ün yok edilmesine önemli ölçüde katkıda bulunan bir aşılama kampanyasına öncülük etti. 2010 yılında Gates ve Warren Buffett The Giving Pledge'i kurarak, kendileriyle birlikte diğer milyarderlerin de servetlerinin en az yarısını hayır işlerine bağışlama sözü vermelerini sağlamıştır.

Bill Gates hakkında bilgi Vikipedi'den alınmıştır.

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim