Anlık Bildirim

BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantına karşı etkinlik oranı tekrar açıklandı

Yakın zamanda New England Journal of Medicine dergisinde yayınlanan bir çalışmada BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantına karşı etkinlik oranı en doğru şekilde açıklandı.

BioNTech/Pfizer aşısının Delta'ya karşı etkinliği tekrar değişti Tam Boyutta Gör

Bilindiği üzere BioNTech/Pfizer aşısının SARS-CoV-2 Delta varyantı karşısındaki etkinlik oranı daha önce açıklanmıştı. Aşının geliştiricilerinden olan Prof. Dr. Uğur Şahin aşısının Delta varyantına karşı da koruma gösterdiği söylemişti ancak ne kadarlık bir korumaya sahip olduğunu söylememişti. 

Pfizer'ın İsrail'deki laboratuvarında yapılan küçük bir araştırmada Delta varyantına karşı etkinlik oranı %90 olarak açıklanmıştı. Ancak hemen İsrail'deki Ynet haber sitesinin İsrail Sağlık Bakanlığı verilerine dayanarak yaptığı haberde BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantı karşısında etkinlik oranının %64 olduğu duyuruldu. Ama bu bilgilerin hiçbirisi akademik çalışmadan gelmiyordu. 

Şimdi New England Journal of Medicine tıp dergisinde yayınlanan bir çalışmada iki doz BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantı karşısındaki etkinlik oranı %88 olarak açıklandı. Bununla birlikte çalışmada AstraZeneca aşısının Delta varyantı karşısındaki etkinlik oranı da iki dozun ardından %67 olarak çıktı.

Bu araştırmanın en büyük bulgularından birisi bu aşıların ancak iki dozda gerçek bir koruma sağladığı. Tek dozlarda her iki aşı da %30 civarı koruma sağlıyor. Öte yandan yayınlana bu çalışma BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantı karşısındaki etkinlik oranını en doğru şekilde aktaran çalışma niteliğini taşıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16917 kez okundu.
76 kişi, toplam 88 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
biontech, delta varyantı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim