Anlık Bildirim

BioNTech açıkladı: COVID-19 varyantları için 100 gün içinde yeni aşı geliştirebiliriz

BioNTech kurucu ortağı Uğur Şahin, şirketin bunu yapacak teknolojiye sahip olduğunu, ancak aşının düzenleyici kurumlar ve devlet kurumları tarafından onaylanması gerektiğini söyledi.

BioNTech: 100 gün içinde yeni aşı geliştirebiliriz Tam Boyutta Gör

BioNTech yönetimi, koronavirüs enfeksiyonunun yeni varyantlarına karşı etkili bir aşı geliştirmeye hazır olduğunu duyurdu. BioNTech CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin ve tıbbi araştırma direktörü Özlem Türeci, Fransız iş gazetesi ECO tarafından 11 Temmuz'da yayınlanan bir röportajda bu önemli konuya değindiler.

Uğur Şahin'in açıkladığı gibi şirket, gerekirse tüm koronavirüs türlerine karşı etkili olacak yeni bir aşı oluşturmaya olanak tanıyan teknolojilere sahip. Şahin'e göre, böyle bir aşı oluşturmak 100 gün sürecek.

BioNTech: 100 gün içinde yeni aşı geliştirebiliriz Tam Boyutta Gör

Aşıyı COVID-19 varyantlarına uyarlamak basit

Mevcut aşının, hastalığın yeni varyantlarına karşı etkinliği sorulduğunda Türeci, aşıyı haberci RNA teknolojisi temelinde değişen koşullara uyarlamanın oldukça basit olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Eylem, orijinal virüsün başak proteininin genetik kodunu, aşıdaki yeni koronavirüs varyantının koduyla değiştirmek."

Türeci, Hint (Delta) varyantıa uyarlanmış bir aşıyı test etmek için gerekli olacak ilk mRNA partisinin zaten oluşturulduğunu ekledi. Aşının klinik denemeleri önümüzdeki ay başlayacak.

Şahin, dünyadaki COVID-19 pandemisinin gidişatı ile ilgili tahminde de bulundu. Ona göre, koronavirüs uzun süre hayatımızda kalacak, mutasyona uğramaya devam edecek ve bu nedenle zaman zaman farklı ülkelerde enfeksiyon odakları ortaya çıkacak. Şahin, bu tahminle bağlantılı olarak, toplu aşılamanın önemine de dikkat çekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8036 kez okundu.
28 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
coronavirus, biontech ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim