Anlık Bildirim

Birleşik Arap Emirlikleri, kuraklığa karşı kendi yapay yağmurunu yapıyor

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapay yağmur oluşturmak için yapılan yatırımlar sonuç vermeye başladı. Proje, bulutlara etki etmeye başlarken büyük sonuçlara yol açtı.

Birleşik Arap Emirlikleri, kendi yapay yağmurunu yapıyor Tam Boyutta Gör

Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai’de görülen 50 derece sıcaklıklara ve ülkede yaşanan kuraklığa karşı önlem alabilmek için 2017 yılında dokuz farklı yağmurlama projesine 15 milyon dolar yatırım yaptığını açıklamıştı. Pazar günü Birleşik Arap Emirlikleri'nin Ulusal Hava Durumu servisi, yaşanan şiddetli yağışların görüntülerini paylaştı. Paylaşılan görüntülere göre, yaşanan yoğun yağış şalelerin oluşmasına sebep olurken, sürüş koşullarının etkilenebileceği kadar yoğun miktarda yaşanıyor. 

Projenin etkileri görülmeye başladı

Yağış miktarını arttırmak ve yağmur üretmek amacıyla yeni sistem, insansız hava araçları tarafından bulutlara elektrik yükü verilmesiyle gerçekleşiyor. Bu sayede statik elektriğin birbirine çekme özelliği gibi bulutların içinde bulunan yağmur damlaları, birbirleri ile birleşerek ağırlık oluşturuyor ve karaya düşüyorlar.

Günümüzde yapay yağmur üretimi, gümüş iyodür türünde kimyasalların bulutlara ateşlenmesi ile de yapılabiliyor. Fakat bulutlara elektrik verilme operasyonu herhangi bir kimyasal madde kullanımını gerektirmediği için daha güvenilir bir yöntem olarak biliniyor. Birleşik Arap Emirlikleri yapılan yatırımın yavaş yavaş işleyişini görmeye başladı ve bu yöntemin dünyada kuraklık ile başa çıkmaya çalışan bölgeler içinde ışık tutacağı düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10838 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
birleşik arap emirlikleri, yapay yağmur ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim