Anlık Bildirim

El Salvador, Bitcoin'i yasal para birimi olarak kullanıma aldı: Bitcoin'deki düşüşe engel olamadı

El Salvador, Bitcoin'i resmen kripto para birimi olarak kabul etti. Ülke rezervlerine 150 adet Bitcoin eklendi ancak bu durum Bitcoin'in düşüşüne engel olmadı.

Bitcoin, El Salvador’da artık resmi para birimi Tam Boyutta Gör

Lider kripto para Bitcoin, dünyanın dört bir yanında benimsenme oranı arttırmaya devam ediyor. Bu durumun en son örneği El Salvador’un Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmesi oldu.

Bu gelişmeyle birlikte El Salvador Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. El Salvador yasama meclisi 9 Haziran’da yasayı büyük çoğunlukla kabul etmişti. Bugün resmen yürürlüğe giren yasayla Bitcoin ABD dolarıyla birlikte El Salvador’un resmi para birimi oldu.

Yasanın yürürlüğe girmesinden kısa bir süre önce 200 BTC satın alan El Salvador Başkanı Nayib Bukelele, günün ilerleyen saatleriyle birlikte Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ülke rezervlerine dipten 150 BTC eklediklerini açıkladı.

Haberimizin hazırlandığı sırada 52 bin dolar seviyesinden 43 bin dolara sert bir düşüş yaşayan Bitcoin, 46.500 dolardan işlem görüyordu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim