Anlık Bildirim

Blizzard Fransa ofisi kapanıyor

Fransa’da yerelleşme, pazarlama ve müşteri desteği gibi konularda çalışan yaklaşık 400 kişilik Activision-Blizzard ofisi kapanıyor. Çalışanlar ise işten çıkarılacak.

Blizzard Fransa ofisi kapanıyor Tam Boyutta Gör

Oyun dünyası pandemi süreci nedeniyle geliştirme aşamasında sıkıntılar yaşamaya başlasa da mevcut oyunların satışları veya aktif kullanıcı sayıları anlamında yükselişler yaşanıyor. Bununla birlikte ekonomik yük de artıyor.

Blizzard Fransa’ya elveda

Gelen bilgilere göre Activision-Blizzard stüdyoları; Fransa’nın Versay şehrinde bulunan ofisini kapatmaya hazırlanıyor. Zaten yılın başında firma ofisteki çalışanların yüzde 25’ini işten çıkarmış; kalanların ise farklı ülkelerdeki ofislere dağıtma kararı almıştı. Sonrasında da ofisi kapatma kararı geldi.

Fransa ofisinde hali hazırda 400 çalışan kalmıştı. Tamamının işten çıkarılacağı belirtiliyor. Ofisin amacı pazarlama, yerelleşme, müşteri desteği gibi konulardı. Bu bakımdan geliştirici bölümü yer almıyordu.

Activision-Blizzard ofisi kapatmaktaki amacının rekabeti giderek artan sektörde yetenek ve tecrübe birikimini farklı alanlara entegre etmek olarak belirtiyor. Başarılı oyunlarına rağmen son dönemde yönetim ve finansal yönetim konularında Activision eleştiri konusu haline gelmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim