Anlık Bildirim

Boris Johnson: İngiltere 2035’e kadar %100 yeşil enerjiye geçecek

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yaptığı yeni açıklamalarda İngiltere’de bulunan tüm enerji üretiminin 2035 yılına kadar yenilenebilir kaynaklara kaydırılmasının hedeflendiğini duyurdu.

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, 4 Ekim Pazartesi günü ülkenin enerji üretimi ile ilgili hedeflerinin neler olduğunu belirten açıklamalarda bulundu.

Boris Johnson Tam Boyutta Gör

Johnson’a göre ülke, 2035’e kadar tüm enerji üretimini yenilenebilir kaynaklara yöneltecek ve %100 yeşil enerjiye geçiş yapacak.

Johson gazetecilere verdiği demeçte, “Yenilenebilir kaynaklara baktığımızda, potansiyel olarak 2035 yılına kadar tamamen temiz enerji üretimine geçebileceğimizi düşünüyorum.” Bu açıklamalar gelecek ay yapılacak olan Birleşmiş Milletler iklim zirvesinden önce geldi. Johnson, bu zirvede tüm dünyadan liderleri ağırlayacak ve sıfır karbon hedefi, küresel ısınma ile mücadele gibi konularda hangi yolların izlenmesi gerektiğini belirlemede önemli bir rol oynayacak.

Bunlara ek olarak İngiltere, ulaşım sistemlerini karbondan arındırmayı planlıyor. Bunun da 2040 yılına kadar süreceğini ve çevreyi kirleten tüm karayolu araçlarının satışlarının aşamalı olarak durdurularak olacağını belirtiyor.

Ülke, son yıllarda rüzgâr enerjisi üretiminde önde gelen ülkeler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra da İngiltere’nin elektriğinin yaklaşık %43’ü yenilenebilir kaynaklardan üretiliyor.

Rüzgâr enerjisi Tam Boyutta Gör

“Nükleer enerjiye destek yeşil enerjiye geçişi yavaşlatabilir”

Johnson ayrıca planlarının maliyetleri düşüreceğini ve tüketicilerin temiz enerji kaynaklarına güvenmesini sağlayacağının da altını çizdi.

Greenpeace’den bilim insanı Doug Parr da Johnson’ın yaptığı açıklamalara destek verdi ancak İngiltere hükümetinin nükleer enerjiye “sağlıksız bir şekilde bağlı” olduğunu belirtti. Parr’a göre nükleer endüstri desteklenmeye devam edilirse yenilenebilir enerji kullanımına geçiş beklenenden çok daha yavaş olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim