Anlık Bildirim

Bosch dünyanın ilk tüm gün giden akıllı gözlüğünü duyurdu

Bosch Light Drive teknolojisi standart bir gözlüğün sapına entegre edilecek kadar küçük yapıda ancak bir günü çıkarabilecek kadar yetenekli bir modülden oluşuyor.

Bosch dünyanın ilk tüm gün giden akıllı gözlüğünü duyurdu Tam Boyutta Gör

Google Glass ile bir dönem akıllı gözlük konseptinin yaygın kullanıma çıkacağı düşüncesi uyansa da sonrasında bu hayal kısa sürdü. Donanım yetersizlikleri ve batarya sıkıntıları nedeniyle bugün akıllı gözlükler belirli sektörlere yönelik olarak belirli firmalar tarafından üretiliyor.

Bosch Light Drive neler sunuyor?

Akıllı gözlüklerin bugüne kadar karşılaştığı iki önemli engel kullanım süresinin kısalığı ve standart gözlüklere göre daha biçimsiz oluşuydu. Tasarım tarafında standart gözlüklere yaklaşmış durumda. Kullanım süreleri ile artık bir günü tamamlayabiliyor.

Bosch tarafından geliştirilen Light Drive adındaki yeni akıllı gözlük teknolojisi sektörün en küçük ve 10 gram altı ile en hafif modülü ünvanını aldı. Sağ sapa entegre edilen modül tüm gün kullanım ömrü sunabiliyor ve standart bir sap görünümünü bozmıuyor.

Sensör, işlemci, mekanik açılan aynalar ve optik unsurlardan oluşan modül gün ışığında bile seçilebilecek parlaklıkta cama yansıma yapıyor. Bu yansımayı kullanıcının yanındaki kişiler göremiyor. Yansıma içerisinde bildirimler, hatırlatıcılar, mesajlar, navigasyon yönlendirmeleri gibi bileşenler olabiliyor.

Tanıtımlardan gözlüğün biraz daha metin tabanlı olarak görüntü sunduğu ve çok renkli bir ara yüzün olmadığı anlaşılıyor. Gözlüğün detayları CES 2020 fuarında netlik kazanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6871 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bosch, bosch light drive ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim