Anlık Bildirim

Brezilyalıların neredeyse yarısı Bitcoin’in resmi para birimi olmasını istiyor

Brezilya’da Bitcoin’in resmi para birimi olup olmaması ile ilgili yeni bir anket yapıldı. Anket sonuçlarında ise Brezilyalı vatandaşların %48’inin BTC’nin resmi para olmasını istediği görüldü.

El Salvador’un Bitcoin’i resmi para birimi ilan etmesinden sonra birçok ülkede lider kripto para biriminin resmi para olup olamayacağı gündeme gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde de ABD’de yapılan bir ankette ülkedeki vatandaşların çeyreğinden fazlasının BTC’nin resmi para birimi olmasına onay verdiği görülmüştü.

Brezilyalılar Bitcoin’in resmi para birimi yapmak istiyor Tam Boyutta Gör

Şimdi de Brezilya’da bu konuyla bir anket yapıldı. Yerel gazete Globo tarafından yapılan anket sonucunda, ülkedekilerin %48’i El Salvador’un yapıtğı gibi Bitcoin’in resmi para birimi olmasını istiyor. Ayrıca, katılımcıların %30’u bu öneriye katılmadığını, %22’i ise bu fikre “şiddetle karşı çıktığını” belirtti.

2021’de yatırım yapmak isteyenlerin sayısı yükseldi  

Kripto para birimlerine yatırım yapmayacağını söyleyen Brezilyalıların sayısı, 2020’de %33’ken 2021’de %12’ye çarpıcı bir şekilde düştü. Yatırım yapılmak istenmemesindeki sebep olarak da güvenlik endişeleri, volatilite ve parasızlık gösteriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim