Anlık Bildirim

Butan, kripto madenciliğini desteklemek için 500 milyon dolarlık fon hazırladı

Güney Asya ülkesi Butan, ülkede kripto para madenciliğini yaygınlaştırmak için 500 milyon dolarlık fon hazırlıyor. Madencilik şirketi Bitdeer ile iş birliği yapılacak.

Butan'dan kripto madenciliğini destek fonu Tam Boyutta Gör
Güney Asya ülkesi Butan Krallığı‘nın ticaret ve yatırım kolu Druk Holding & Investments (DHI), kripto madencilik şirketi Bitdeer ile 500 milyon dolarlık fon toplamayı planlıyor. İki kuruluşun ortak açıklamasına göre fon toplama süreci bu ay sonu başlayacak. 

Jihan Wu‘nun şirketi Bitdeer Technologies, fonun genel ortağı olarak hizmet verecek. DHI ise sınırlı ortak olarak faaliyet gösterecek. Ortaklık kapsamında, mühendislik ve proje yönetimi gibi alanlarda istihdam fırsatı yaratması bekleniyor. Ayrıca ülke ekonomisine döviz girdisi sağlanması hedefleniyor.

Asya’daki nüfusu bir milyondan az olan Butan Krallığı, 500 milyon dolarlık madencilik fonu için Bitdeer Technologies ile iş birliği yaptı. Asya ülkesi, kripto madencilik fonunun küçük ortağı olacak. Fonun büyük kısmından ise milyarder Jihan Wu‘nun şirketi Bitdeer sorumlu olacak.

DHI CEO’su Ujjwal Deep Dahal, Bitdeer ile yapılan ortaklığa ilişkin açıklamasına yönelik şunları söyledi;

“Sürdürülebilir yerel ekonomiye yapılan bir yatırımı temsil ediyor. Küresel inovasyonun ön saflarında yer almamızı sağlamaya yardımcı oluyor” ifadesini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim