Anlık Bildirim

Canlı hücreler içeren ve kemik dokusunun geliştirilmesinde kullanılabilecek jel geliştirildi

Avustralya'da bulunn University of New South Wales-Sydney kurumu araştırmacıları içerisinde kalsiyum fosfat ve canlı kemik hücreleri ihtiva eden ''biyo-mürekkep'' üretti.

Canlı hücreler içeren ve kemik dokusunun geliştirilmesinde kullanılabilecek jel geliştirildi

Günümüzde rutinde bir kişi kaza, travma veya herhangi bir hastalık sonrası kemiğinin herhangi bir bölümünü kaybederse; otogreft olarak adlandırılan ve hastanın kendi vücudunun herhangi bir bölgesinden alınan greftler ilgili bölgeye transplante ( nakil ) edilebiliyor. Şimdi ise bilim insanları gelecekte hasarlı bölgeye direkt olarak uygulanabilecek jel geliştirdi.

Avustralya'da bulunn University of New South Wales-Sydney kurumu araştırmacıları içerisinde kalsiyum fosfat ve canlı kemik hücreleri ihtiva eden ''biyo-mürekkep'' üretti ve jelin hücre süspansiyonlarında çok yönlü biyo-baskı ( COBICS ) adı verilen yöntemle direkt olarak eksik olan kemik bölgesine 3 boyutlu olarak basılabileceği öne sürülüyor.

3 boyutlu yazıcı

Canlı hücreler içeren ve kemik dokusunun geliştirilmesinde kullanılabilecek jel geliştirildi Tam Boyutta Gör

Eksik bölgeye eklenen biyojel katılaşıyor ve jelin bünyesinde bulunan hücrelerin çoğalarak ve bölünerek eksik kemik dokusunun yerini alması planlanıyor.

Araştırma şu an için çok erken safhalarda olmasına rağmen yeni madde geliştirilebilir ve iyileştirilebilirse gelecekte ameliyathane koşullarında kullanılabilir ve çeşitli amaçlarda fayda sağlayabilir.

Bilim insanları yeni maddeyi hayvan testlerinde denemek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Yeni araştırma Advanced Functional Materials adlı dergide yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim