Anlık Bildirim

Eski akıllı telefonlarınızı atmayın, sanal madencilikte kullanın

Eskimiş ve artık gözden çıkardığınız akıllı telefonlarınız çok verimli bir sanal madencilik sistemine dönüşebilir. Samsung mühendisleri bununla ilgili önemli bir proje üzerinde çalışıyor.

Son dönemin en popüler trendlerinden birisi olan sanal para madenciliğinde daha çok güçlü bilgisayar donanımları ön planda oluyor. Bununla birlikte akıllı telefonlar da yabana atılacak cinsten değil.

İlginç bir proje

Samsung’un proje üssü C-Lab, eski Galaxy akıllı telefonlarını kullanarak ilginç bir sanal madencilik sistemi kurmuş. Galaxy S5 amiral gemisini yeniden değerlendirmek isteyen ekip, 40 tanesini bir araya getirerek Bitcoin madenciliğine başlamış.

Samsung geliştirici konferansında da tanıtılan sistem şaşırtıcı bir şekilde bilgisayar sistemlerinden çok daha verimli kazı yapabiliyor. Üstelik harcanan enerji de kat kat daha az.

C-Lab ekibi Galaxy S5 telefonlarını madenciliğe uyarlayan yazılımı açık kaynak haline getirmeyi planlıyor. Böylece eskimiş ve bir kenara atılmış akıllı telefonlar için değer bulacağı yeni bir trend de başlamış olacak.

Sanal madenciliğin ekran kartı piyasasında yaptığı etki herkesin malumu. Pek çok ekran kartının fiyatı yükseldi veya piyasada hiç bulunamıyor. Akıllı telefonların bu işe dahil olması eğer sanal madenciler tarafından da benimsenirse önümüzdeki dönemlerde çok farklı durumlarla karşı karşıya kalabiliriz.

İlk etapta eskiyen akıllı telefonları belirli bir meblağ karşılığı satın alan madenci platformları görebiliriz. Veya iş daha da ciddiye binerse pazara çıkar çıkmaz tükenen ve kara borsaya düşen yeni amiral gemileri de uzak bir ihtimal değil. Umarız tüketici bu durumdan negatif etkilenmez.

C-Lab ekibi sadece sanal madencilik konusuna eğilmiyor. Bir Ubuntu dizüstü haline dönüşen eski bir Samsung tablet veya akvaryum monitörü gibi kullanılabilen Galaxy S3 gibi ilginç projeleri var. Dediğimiz gibi aslında amaçları eskiyen akıllı telefonları yararlı projelerde kullanabilmek. Bu projelerin yazılımları da önümüzdeki günlerde erişime açılacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7910 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s5 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim