Anlık Bildirim

HTC'nin kahramanı One A9 duyuruldu

HTC yenilenen tasarım anlayışına sahip One A9 modelini duyurdu. Orta seviyede önemli bir yere konumlandırılan akıllı telefon hem teknik özellikleri hem de tasarımı ile oldukça fazla konuşulacak gibi.

HTC'nin uzun bir süredir merakla beklenen akıllı telefonu One A9 bu akşam düzenlenen etkinlikle birlikte resmiyete kavuştu. Tayvan merkezli şirketin tasarım yeni bir tasarım anlayışıyla hazırladığı yeni model, Nexus'lardan sonra Android 6.0 işletim sistemiyle birlikte piyasaya sürülen ilk akıllı telefon olma özelliğine de sahip.

İlk olarak tasarımdan başlayacak olursak One A9 modeli yeni nesil tasarım anlayışıyla popüler akıllı telefonlara yakın bir çizgide. Tamamen metal yekpare gövdesiyle dikkat çeken akıllı telefonun ön kısmında "2.5D" şeklinde anılan kenarlar ile bütünleşik yapıda Gorilla Glass 4 koruyucu camı bulunuyor. 143 gram ağırlığındaki One A9'un kasa boyutları ise 145.75 x 70.8. x 7.26 mm şeklinde.
HTC'nin kahramanı One A9 duyuruldu
 

Ön kısımda yer alan 5" boyutundaki ekran Full HD (1920 x 1080p) çözünürlüğünde görüntü sunabiliyor. Kasanın içerisine baktığımızda ise ilk sürpriz olan Snapdragon 617 çipseti karşımıza çıkıyor. Sekiz çekirdekli bu yonga seti ise 1.5 GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A53 çekirdeğine ek olarak 4 adet 1.2 GHz saat hızında çalışan Cortex-A53 çekirdeğine de sahip. Çipsete 2 GB bellek ve 16 GB  depolama alanı veya 3 GB bellek 32 GB depolama alanı seçenekleri eşlik ediyor. 2 TB'a kadar destek veren MicroSD kart yuvasının unutulmaması da akıllı telefonun hanesine artı olarak geçiyor.
Görüntüleme yeteneklerine baktığımızda arka kısımda 13 MP'lik bir kamera bizleri karşılıyor. F/2.0 diyafram açıklığına sahip kamera OIS (Optik Görüntü Sabitleme), RAW fotoğraf çekimi ve 1080P video kaydı gibi özelliklere sahip. Çipset (Snapdragon 617) desteklemediği One A9 ile 4K video kaydetmek mümkün değil. Ön kısımda şirketin kendi geliştirdiği Ultrapixel teknolojisine sahip (4 MP çözünürlüklü) kamerayı görüyoruz. Yine F/2.0 diyafram açıklığı ile düşük ışıkta daha kaliteli fotoğraflar hedefleniyor.
HTC'nin kahramanı One A9 duyuruldu
 
Ekranın alt kısmında yer alan butondan da bahsetmek gerekli. Burada yer alan butonun vurucu özelliği altında parmak izi okuyucu sensörün yer alması. Akıllı telefonda temel butonlar dokunmatik olarak yer alsa da parmak izi okuyucu sensörü Home butonu olarak kullanmak mümkün. 
2150 mAh batarya kapasitesine sahip modelin hem ağırlığı (143 gr) hem de kalınlığı (7.2 mm) göz önüne alındığında bataryanın bir miktar ufak kaldığı söylenebilir. QuickCharge 2.0 ve 3.0 teknolojileri sayesinde bu bataryayı çok hızlı şekilde doldurmak mümkün olacak. Hızlı şarj aleti ile birlikte standart şarj aletlerine göre (1A) %75 daha hızlı şarj imkanı sunulacak. Ayrıca şirketin iddiasına göre akıllı telefon tam dolu bir batarya ile 12 saat boyunca HD çözünürlükte video oynatabiliyor.
HTC'nin kahramanı One A9 duyuruldu
 
Android 6.0 üzerinde çalışan yeni Sense arayüzüne sahip One A9 Kasım ayından itibaren ülkemizde de satışa sunulacak. Topaz Gold, Karbon Gri, Opal Beyaz ve Derin Garnet adında 4 farklı renk seçeneğine sahip cihazın Türkiye fiyatı henüz belli değil, yurt dışı ön sipariş fiyatı ise 399 dolar olarak açıklandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11297 kez okundu.
103 kişi, toplam 112 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc one a9, One a9
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim