Anlık Bildirim

Microsoft Lumia satışları büyük düşüşte

Geçtiğimiz haflarda Windows 10'un mobil sürümünü duyuran Microsoft için tehlike çanları çalmaya başladı. Şirketin açıkladığı son rakamlar satışların büyük düşüşte olduğunu gösteriyor.
Microsoft Lumia satışları büyük düşüşte
 
Teknoloji devi Microsoft yılın 3. çeyreğine ait mali raporunu yayınladı. Raporun en dikkat çekici yanı ise Lumia satışlarındaki büyük düşüş. Temmuz - Ağustos - Eylül aylarında toplam 5.8 Milyon Lumia cihazı satılırken bu rakam geçtiğimiz yılın aynı döneminde 9.3 Milyondu.

Bu düşüş geçtiğimiz yıla göre kıyaslandığında çok sert gözükmese de, ikinci çeyreğe kıyasla (8.4 Milyon Lumia satışı) oldukça büyük bir kayıp. Düşüşün sebebi olarak ise Windows 10 mobil versiyonun duyurulması ancak bu süre içerisinde çıkarılmaması gösterilebilir. Özellikle yeni Lumia modellerinin de Windows 10 ile birlikte geleceği duyurusuyla bir çok kullanıcı kısa sürede eskiyecek bir cihaza sahip olmamak için platformdan uzak durmuş olabilir.
Hatırlanacağı üzere Microsoft bu açıklamaların sonrasında Windows 10 Mobile ile birlikte Lumia 950, 950 XL ve 550 modellerini duyurmuştu. Yılın son çeyreğinde satışların nasıl gideceği ise tam bir muamma. Bir yandan yeni modellerin çıtayı tekrar yükselteceği konuşulurken, diğer yandan da Microsoft için trenin çoktan kaçtığı söyleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5012 kez okundu.
46 kişi, toplam 53 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft lumia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim