Anlık Bildirim

Modüler akıllı telefon Project Ara gecikecek

Modüler akıllı telefon Project Ara gecikecek
 
Konsept çalışması olarak başlayan ancak daha sonra prototip haline getirilen Project Ara bir çok kullanıcı tarafından merakla bekleniyor. Akıllı telefonun modüler yapısı her kullanıcının dilediği parçaları bir araya getirerek kendi akıllı telefonunu ortaya çıkarmasına imkan veriyor.
Projenin ilk çalışan prototipi geçtiğimiz yılın ortalarındaki I/O konferansında gösterilmişti. Çalışan bir cihazın görülmesi ise projede sona yaklaşıldığının bir işareti olarak algılandı ancak malesef durum böyle değil. Uzun süredir sessiz kalan Project Ara geliştirme ekibi dün akşam Twitter üzerinden bazı bilgilendirmeler yaptı.
Önce proje için ABD içerisinde uygun bölge arandığı belirtildi. Hatırlanacağı üzere daha önce pilot bölge olarak Porto Riko seçilmişti. Bu tweet ise Porto Riko'nun arından sıradaki hedef şeklinde algılanabilir veya Porto Riko'dan vazgeçilmiş olabilir. Sonraki tweet ise projenin biraz gecikeceğini bildirdi. İlk modüler akıllı telefonları 2016 yılı içerisinde görmeye başlayacağız ancak yılın hangi döneminde olduğu konusunda da net bir bilgi yok.

Hatırlatmak gerekirse daha önce telefonların iskeletini oluşturacak kasanın 50 dolar civarında olacağı ve 11 modül yerleştirilebileceği açıklanmıştı. Bazı önemli üreticiler de modülleri hazırlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Tüm modüllerin eklenmesiyle tahmini maliyetin 200 250 dolar olacağı düşünülüyor. Ancak zamanla gelecek üst seviye özellikler bu fiyatı yukarı çekebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3637 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
2016, project ara
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim