Anlık Bildirim

Sony Ericsson, Xperia ailesini genişletiyor; karşınızda Xperia Ray ve Xperia Active

Akıllı telefonlarında Google'ın mobil işletim sistemine yer vererek son dönemlerde yeniden çıkış yakalayan Sony Ericsson firmasının, Singapur'da düzenlenecek CommunicAsia 2011 etkinliği kapsamında, 22 Haziran tarihinde yeni cep telefonlarını sergileyeceği belirtiliyordu. Bugün itibariyle tüm söylentiler doğru çıktı ve Sony Ericsson iki yeni modelini duyurarak Xperia ailesini güçlendirdi: Xperia Ray ve Xperia Active.
Sony Ericsson, Xperia ailesini genişletiyor; karşınızda Xperia Ray ve Xperia Active
(Sony Ericsson Xperia Ray)
1 GHz saat hızında çalışan Qualcomm MSM8255 Snapdragon işlemciden ve 512 MB RAM'den güç alan akıllı telefonlardan Xperia Ray, 111 x 53 x 9.4 mm boyutlarında ve 100 gram ağırlığında, Xperia Active ise 92 x 55 x 16.5 mm boyutlarında ve 110.8 gram ağırlığında tasarlanmış. Active, toza ve suya karşı dayanıklılık sergileyen gövdesiyle dikkatleri üzerinde topluyor, telefon 1 metre derinliğindeki suda 30 dakika bayunca çalışabiliyor.
Dört band GSM (850, 900, 1800, 1900 MHz) şebekesi ile kullanıcılara hızlı internet bağlantısı olanağı sağlayan HSPA (HSDPA: 7.2 Mbps, HSUPA: 5.76 Mbps) alt yapısı desteği sunan telefonlar, Google'ın mobil işletim sistemi Android'in 2.3 ''Gingerbread'' sürümünü kullanıyor.
Xperia Ray'de 3.3-inç boyutunda, 480 x 854 piksel çözünürlüğünde (FWVGA) dokunmatik kapasitif ekrana (Reality Display), Xperia Active'de ise 3.0-inç boyutunda, 320 x 480 piksel çözünürlüğünde (HVGA) dokunmatik kapasitif (Reality Display) ekrana yer verilmiş. Çizilmeye karşı özel bir kaplamaya yer verilen ekranlar, 16.7 milyon rengi görüntüleyebilmekte.  Bunların dışında telefonlar 300 MB'a kadar kullanıcı belleği sunuyorlar, bellek microSD kartlarla 32 GB'a kadar arttırılabiliyor. Telefonlarda 3.5 mm jak girişinin unutulmadığını da belirtelim.
Sony Ericsson, Xperia ailesini genişletiyor; karşınızda Xperia Ray ve Xperia Active
(Sony Ericsson Xperia Active)
Günümüzde standart haline gelen Wi-Fi + DLNA, GPS ve Bluetooth üçlüsüyle donatılan telefonlardan Xperia Ray'de 8.1 megapiksel çözünürlüğünde otomatik odaklama ve Exmor R teknolojili kameraya, Xperia Active'de ise 5 megapiksel çözünürlüğünde otomatik odaklama özellikli kameraya yer verilmiş. Telefonların kameralarına led flaş, coğrafi etiketleme, görüntü stabilizasyon sistemi, yüz algılama teknolojisi ve 720p video kaydı eşlik ediyor. Xperia Ray'de bunlara ek olarak görüntülü konuşma için VGA kamera bulunuyor.

Son olarak Xperia Ray 1500 mAh batarya ve 4 GB microSD kartla gelirken, Xperia Active 1200 mAh batarya ve 2 GB microSD kartla gelecek. Xperia Ray'in 4 farklı renk seçeneğiyle, Xperia Active'in 2 farklı renk seçeneğiyle 2011'in 3. çeyreğinde boy göstermeleri beklenirken fiyatla ilgili açıklama yapılmadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16777 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim