Anlık Bildirim

IFA 2011: Samsung Galaxy Note artık resmi; 5.3-inç HD ekran ve 2500 mAh batarya bir arada

Güney Kore'nin en büyük cep telefonu üreticisi konumundaki Samsung'un, uzunca bir süredir 5.3-inç boyutunda devasa ekrana sahip akıllı telefon projesi üzerinde çalışma yürüttüğü konuşuluyordu ta ki bugüne dek. Biraz önce yayınlanan ilk basın görsellerinin ardından Galaxy ailesinin yeni üyesi Galaxy Note, Berlin'deki IFA 2011 etkinliğinde resmi olarak duyuruldu. Şimdi tablet ve akıllı telefon arasındaki boşluğu dolduran Galaxy Note'un teknik detaylarına hep beraber kısaca göz gezdirelim.
145.85 mm uzunluğunda, 82.95 mm genişliğinde, 9.65 mm kalınlığında ve 178 gram ağırlığında tasarlanan Galaxy Note, dört band (850, 900, 1800, 1900 MHz) GSM şebekesi ile kullanıcılara hızlı internet bağlantısı olanağı tanıyan HSPA+ (HSDPA: 21 Mbps) alt yapısına destek veriyor. 1.4 GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli işlemciden (işlemcinin Samsung Exynos olduğu söyleniyor) ve 1 GB RAM'den güç alan akıllı telefon, Google'ın mobil işletim sistemi Android'in 2.3 Gingerbread sürümünü kullanıyor. İşletim sistemine her zaman olduğu gibi TouchWiz arayüzü eşlik ediyor.
Samsung, Galaxy Note'da 5.3-inç (~13.4 cm) boyutunda ve 1280 x 800 piksel çözünürlüğünde (285 ppi) dokunmatik HD Super AMOLED ekrana yer vermiş. Bu da akıllı telefonu, Samsung'un en büyük ekranlı çözümü kılmakta.
16 GB ve 32 GB dahili flash bellek seçeneklerine, 32 GB'a kadar microSD kart desteğine sahip Galaxy Note, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS, Bluetooth 3.0 ve NFC (opsiyonel) gibi güncel bağlantı teknolojilerini bünyesinde barındırıyor. Akıllı telefonun ön yüzünde görüntülü konuşma için 2 megapiksel kamera, arka yüzünde ise 8 megapiksel çözünürlüğünde LED flaşlı kamera konumlandırıldığını görüyoruz. Arkadaki kamera aynı zamanda Full HD video kaydı yapabilmekte.
Ekran boyutunun fazlasıyla büyümesi güç tüketimini de arttıracağı için Samsung, Galaxy Note'da 2500 mAh'lik bataryaya yer vermiş. Galaxy Note'un şu an için fiyatına ve çıkış tarihine dair herhangi bir bilgi bulunmamakla beraber elimize güncel detaylar ulaştıkça sizlerle paylaşımı sürdüreceğiz.
Editörün notu: Etkinlik dönemlerinde gerçekleştirilen tanıtımlarda ister istemez büyük bir bilgi karmaşasıyla karşılaşıyoruz. Galaxy Note'un boyutları, ağırlığı ve dahili flash belleğine dair bazı soru işaretleri söz konusu. Örneğin Samsung dahili belleği 150 MB şeklinde belirtmiş, başka yabancı sitelerde dahili bellek için 16 GB / 32 GB denmiş. Eğer verilen bilgilerde hatalar varsa haberde gereken düzeltmeler yapılacaktır.
Güncelleme (20:17): Samsung, teknik özellik listesinde gereken güncellemeleri yapmış. Güncellemeler doğrultusunda haberimize konu olan bazı bilgileri değiştirdik.
IFA 2011: Samsung Galaxy Note artık resmi; 5.3-inç HD ekran ve 2500 mAh batarya bir arada
IFA 2011: Samsung Galaxy Note artık resmi; 5.3-inç HD ekran ve 2500 mAh batarya bir arada




Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
166642 kez okundu.
203 kişi, toplam 380 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim