Anlık Bildirim

ChatGPT’nin akıllara zarar maliyeti!

Yapay zekâ sohbet robotlarının giderek popülerlik kazanması diğer tarafta maliyetleri arttırmaya başladı. Sadece ChatGPT’nin maliyeti pek çok platformun maliyetini geçiyor.
ChatGPT Tam Boyutta Gör
Teknoloji dünyasını kasıp kavuran ChatGPT ve benzeri yapay zekâ sohbet robotu akımı yatırımları da arttırmış durumda. Özellikle Nvidia ağırlıklı yapay zekâ hızlandırıcılarına yoğun talep var ancak maliyetler de artıyor.

ChatGPT rekor masraflara ulaşıyor

Yapılan analizlere göre ChatGPT hizmetinin sürdürülmesi günlük ortalama 700 bin dolarlık bir maliyet çıkarıyor. Bu da aylık olarak 21 milyon dolar civarında bir maliyet demek. Genelde bu yüksek rakamlar farklı hizmetler sunan platformlarda görülür ancak ChatGPT’nin sadece sohbet robotu olması da diğer bir ilginç konu.

Oluşan maliyet ChatGPT-3 modeli tabanlı hesaplanmış. ChatGPT-4 modelinin devreye girmesiyle bu rakam daha da artabilir. Nvidia H100 hızlandırıcılarının stok sıkıntısı nedeniyle karaborsaya düşmüş olması da diğer bir sorun.

Analiz sadece ChatGPT odaklı olsa da benzer yapay zekâ robotlarını işletmek de yüksek maliyetler gerektirecek. Microsoft yakın dönemde Athena adını verdiği bir üretken yapay zekâ yongası geliştirerek maliyetleri azaltmaya çalışacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16399 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
chatgpt, Teknoloji Haberleri ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim