Anlık Bildirim

Çin’in, yerel müşterilere öncelik vermesi için yonga üreticilerine baskı yaptığı ortaya çıktı

Çin hükümetinin yerel yonga üreticileri üzerinde baskıları artmaya devam ediyor. Hükümetin yabancı müşteriler yerine Çinli müşterilere öncelik verilmesini talep ettiği ortaya çıktı.

Çin'in yonga üreticileri üzerinde baskıları artıyor Tam Boyutta Gör

Çin’in, yonga üreticilerine olan baskıları artmaya devam ediyor. Bloomberg tarafından paylaşılan bir rapora göre şirketlerin beyaz listesini tutan yeni bir komite oluşturan Çin hükümeti, sözleşmeli yonga üreticilerinin yabancı müşteriler yerine yerel müşterilere öncelik vermelerini istiyor.

Çip tedarik sorunları artabilir

90nm olgun üretim teknolojilerini kullanan yonga üreticileri Hua Hong Semiconductor ve SMIC, küresel olarak küçük ve ucuz mikro denetleyici üretimi gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra SMIC'in gelirlerinin yüzde 82'sini daha yüksek nm'ye sahip yongalar oluştururken, 14nm ve 28nm teknolojilerine de sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Sözleşmeli ikinci büyük yonga üreticisiHua Hongyabancı müşteriler yerine artık yerel müşterilerine öncelik vermeleri gerektiğini bildirirken, Tayvan merkezli müşterisi olan Holtek'e, yerel müşterilere öncelik vermek zorunda olduğu için 2022 üretim kapasitesini arttıramayacağını söylediği iddia ediliyor.

Yerel ve merkezi hükümetlerden büyük yatırımlar alan Hua Hong ve SMIC devlete ait olmasa da, hükümet tarafından belirlenen politikaları izlemek zorundalar. Bu şirketlerin yerel çip tasarımcılarından gelen taleplere öncelik vermeleri, küresel çip tedarik sorunlarını daha da kötüleştirebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim