Anlık Bildirim

Çin’deki bellek fabrikaları verimsiz hale gelebilir

ABD’nin ağır ambargoları Çin’de EUV tabanlı bellek üretimini imkânsız hale getiriyor. SK Hynix ve Samsung ya EUV olmadan üretecekler ya da üretimi kaydıracaklar. 

SK Hynix Tam Boyutta Gör

ABD’nin Çin’e ısrarlı bir şekilde ambargoları devam ederken yavaş yavaş daha ağır sonuçlar ortaya çıkmaya başladı. Çin’in gelişmiş teknolojilere kesinlikle sahip olmasını istemeyen ABD bir çöküşü başlatabilir. 

Bellek sektörü tehlikede

Yapılan analizlere göre ABD’nin katı tutumu yakın gelecekte Çin’deki bellek fabrikalarını tamamen verimsiz hale getirebilir zira pek çok teknoloji devi üretimi buradan kaydırmak zorunda kalacak. 

Örneği SK Hynix ambargolar nedeniyle Çin’deki genişleme planlarını iptal etti. Normalde Wuxi şehrindeki tesislere gelişmiş EUV üretim sistemlerini kuracaktı ancak bilindiği üzere Hollandalı ASML son teknoloji EUV ürünlerini Çin kaynaklı firmalara tedarik etmiyor. SK Hynix benzer bir akibetin Çin’deki tesislerde de yaşanacağından korkuyor. Bu bakımdan EUV olmadan üretime devam edecek. Ne var ki bellek üretimi artık EUV hattını zaruri kıldığından yakın dönemde Wuxi tesisleri işlevsiz kalacak. 

Samsung da bellek üretiminin önemli bir kısmını Çin’de gerçekleştiriyor. EUV zaruriyeti arttıkça firma Tayvan veya Güney Kore’ye üretimi kaydırabilir. Yine aynı şekilde Çinli bellek üreticileri de yakın dönemde zor durumda kalacaklar. Bunun global bellek üretimine nasıl bir etkisi olacak merak konusu.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7254 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nand, sk hynix ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim