Anlık Bildirim

AMD CEO'su Lisa Su, 2022'nin ikinci yarısında çip sıkıntısının azalmasını bekliyor

CNBC teknoloji muhabiri Jon Fortt ile röportajı sırasında Dr. Lisa Su, COVID-19 salgınının 2019'un sonlarında başlamasından bu yana PC pazarını vuran silikon ve bileşen kıtlığı hakkında konuştu.

Çip sıkıntısı 2022'nin ikince çeyreğinde bitiyor Tam Boyutta Gör

Lisa Su'ya göre, çip sıkıntısı 2021'nin geri kalanında devam edecek. Bileşen tedarikçilerine ve harici kaynaklara ihtiyaç duyan AMD, NVIDIA ve Intel gibi rakip şirketlere nazaran talebe ayak uydurmakta sorun yaşıyor. AMD, bu sorunla baş edebilmek için yeni çip üretim tesisini ABD'nin Arizona eyaletinde inşa etmeye başladı.

AMD CEO'su, 2022'nin ilk yarısında arzın daha da sıkışık olmasını bekliyor. Çip sıkıntısının yılın ikinci yarısında daha az şiddetli hale geleceğini belirten CEO, her şeye rağmen önümüzdeki tatil sezonunun 2020'den daha pahalı olacağını da açıkladı. Bu kesinlikle hem oyuncuların hem de meraklıların duymak isteyeceği haberlerden biri değil.

Kripto para madenciliğinin etkisi çok küçük

Su, pandeminin her endüstrinin daha fazla bileşen arayışıyla talebi yeni bir düzeye taşıdığını kaydetti. 'Kimse bu kadar talep beklemiyordu' şeklinde açıklama yapan CEO, kripto para madenciliğinin kıtlık üzerindeki etkisini küçümsedi ve bunun AMD tarafında oldukça küçük bir pazar payına sahip olduğunu doğruladı. Ekran kartlarını Lite Hash Rate algoritmasıyla tanıtan NVIDIA'nın aksine AMD, grafik kartlarının kripto para kazım performansını sınırlamadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim