Anlık Bildirim

CNA Financial'ın bir fidye yazılımı saldırısını çözmek için rekor seviyede fidye ödediği bildirildi

Sigorta şirketi CNA Financial'ın, Mart ayında gerçekleşen bir siber saldırı sonrası, çalınan bilgileri geri alabilmek ve sisteme tekrar erişim sağlayabilmek için 40 milyon dolar fidye ödedi.

CNA Financial, 40 milyon dolarlık fidye ödemesi yaptı

ABD'nin en büyük sigorta şirketlerinden biri olan CNA Financial'ın, bir fidye yazılımı saldırısının ardından sistemlerine yeniden erişim sağlayabilmek için bilgisayar korsanlarına 40 milyon dolarlık bir ödeme yaptığı bildirildi.

'Ödenen en yüksek fidye'

Mart ayında gerçekleşen olayda CNA, saldırıyı karmaşık olarak nitelendirmiş ve fazla ayrıntı vermemişti. Bloomberg'in haberine göre CNA Financial'a gerçekleştirilen siber saldırı hakkında bilgi sahibi olan kişiler, siber saldırı sırasında çalışanların şirket sistemlerine erişimlerinin kesildiğini ve gizli verilerin çalındığını belirtti.

Bloomberg'e konuşan kişiler, şirketin bilgisayar korsanlarının istediği 60 milyon dolarlık fidye talebini başlangıçta görmezden geldiğini ancak bir hafta içerisinde müzakerelere başladığını söyledi.

Bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada: "CNA fidye hakkında yorum yapmıyor. Şirket, bu konuyu ele alırken OFAC'ın 2020 fidye yazılımı kılavuzu da dahil olmak üzere tüm yasaları, düzenlemeleri ve yayınlanmış kılavuzları takip etti." ifadelerinde bulundu.

Uzmanlar, 40 milyon dolarlık fidyenin muhtemelen şimdiye kadar ödenen en yüksek ücretli fidye olduğunu söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim