Anlık Bildirim

comScore: ABD'de Samsung ve Android liderliği söz konusu

Cep telefonu sektörüne ilişkin yaptığı araştırmalarla ve yorumlarla sıkça karşımıza çıkan comScore, ABD'de 13 yaş ve üzeri, 30.000'den fazla kişiyi kapsayan yeni bir araştırma gerçekleştirdi. 2011 yılının şubat ve mayıs aylarını hedef alan araştırmaya göre ABD'deki akıllı telefon pazarında Samsung, mayıs ayında %24,8 ile lider durumda. Değerlendirme kapsamına alınan 30.000'den fazla kişinin %21,1'i LG, %15.1'i Motorola, %8,7'si Apple ve %8,1'i RIM'ı (BlackBerry) tercih etmiş. Şubattan mayısa kadar kullanıcı sayısında en fazla artış %1,2 ile Apple cephesinde yaşanmış. Diğer yandan Motorola'da %1'lik düşüş söz konusu.

comScore: ABD'de Samsung ve Android liderliği söz konusu
Mobil işletim sistemlerine baktığımızda ise mayıs ayında Android %38,8 ile liderliğini sürdürüyor. Android'i %26,6 ile iOS, %24,7 ile BlackBerry OS, %5,8 ile Windows Mobile / Windows Phone 7, %2.4 ile Palm OS izliyor. Yine şubat ve mayıs aylarını kıyasladığımızda Android'de %5.1 yükseliş, BlackBerry OS cephesinde ise %4.2 düşüş gerçekleşmiş.
comScore: ABD'de Samsung ve Android liderliği söz konusu
Değerlendirme altındaki 30.000'den fazla kişinin sahip oldukları akıllı telefonların hangi fonksiyonunu ağırlıklı olarak kullandıklarına baktığımızda ise kişilerin %69,5'i mesaj gönderiyor, %39,8'i internette geziniyor, %38,6'sı akıllı telefonuna çeşitli uygulamalar yükleyip ve onları kullanıyor, %28,6'sı sosyal ağlara - blog sitelerine bağlanıyor, %26,9'u oyun oynuyor, %18,6'sı ise müzik dinliyor.

comScore: ABD'de Samsung ve Android liderliği söz konusu
comScore son olarak her 3 ABD vatandaşından 1'inin artık akıllı telefon kullanıcısı olduğunun altını çizmekte.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim