Anlık Bildirim

comScore: Amerika pazarında Android liderliği sürüyor

Akıllı telefonlara ve mobil işletim sistemlerine yönelik gerçekleştirdiği araştırma, analizlerle sıkça karşımıza çıkan comScore, Mart 2011 ve Haziran 2011 tarihleri arasında Amerika'daki 30.000 akıllı telefon kullanıcısının tercihlerini gözlem altına aldı.
comScore'un araştırmasına göre Amerika pazarında %40.1'lik pay ile Android işletim sistemi liderliği sürüyor. Android'i %26.6 ile iOS, %23.4 ile BlackBerry OS, %5.8 ile Windows Phone 7 / Windows Mobile ve %2.0 ile Symbian OS izliyor. En büyük yükselişi %5.4 ile Android gösterirken, en büyük düşüş %3.7 ile BlackBerry OS'da. Symbian'ın payının %2'lere kadar gerilemesi dikkatlerden kaçmıyor.
Amerikalı tüketicilerin kullanım alışkanlıklarına baktığımızda ise %69.6 ile mesaj gönderme birinci sırada. Mesajlaşmayı %40.1 ile internette sörf yapma, %39.5 ile akıllı telefona uygulamalar indirip bunları kullanma, %29.1 ile sosyal ağlara, blog sitelerine erişim, %26.9 ile oyunlar oynama ve %19 ile müzik dinleme izlemekte.
comScore'un üç aylık periyotta saptadığı bilgilere göre Amerika'da 13 yaş ve üzeri 234 milyon cep telefonu kullanıcısı bulunuyor. Bu kişilerden 78.5 milyonu akıllı telefon sahibi durumda.

comScore: Amerika pazarında Android liderliği sürüyor
comScore: Amerika pazarında Android liderliği sürüyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7689 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, araştırma
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim