Anlık Bildirim

Bilim Kurulu önerisiyle koronavirüs tedavisi için Molnupiravir ilacı kullanılacak

Bilim Kurulu tarafındna Molnuprivarir ilacının Covid-19 tedavisinde kullanımı kararı alındı. Acil kullanım onayı verilmesinin ardından kullanımına başlanacak.       

Covid-19 tedavisi için Mulnupiravir ilacı kullanılacak Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yazılı açıklama yayınlayarak alınan kararları duyurdu. İngiliiz Merk&Co tarafından geliştirilen Covid-19 tedavi hapı Molnupiravir’in Türkiye’de tedavilerde devreye alınmasına karar verildi.

Merk&Co tarafından geliştirilen Molnupiravir’in Türkiye’de kullanımı için acil kullanım onayı başvurusu yapılacak. Bilim Kurulunun tavsiyesi doğrultusunda Covid-19 tedavisi için bu ilaç kullanılacak. Covid-19 testi pozitif çıkan kişilere Molnupiravir ve Favipiravir ilaçları ücretsiz olarak temin edilecek.

Hap şeklindeki Molnupiravir ilacının Covid-19 tedavisini hızlandırdığı tespit edildi. Virüsü azaltarak hastalığın şiddetini azaltıyor. Yapılan klinik çalışmalara göre hastaneye yatışları ve ölüm oranını yüzde 50 oranında azaltıyor. İngiltere bu ilaca acil kullanım onayı verdi. ABD’de ise FDA onayı inceleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın basın açıklaması:

Covid-19 tedavisi için Mulnupiravir ilacı kullanılacak Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim