Anlık Bildirim

Depozito iade sistemi yılbaşında başlıyor

Ambalaj atıklarının geri dönüşümü sağlamak ve çevreyi korumak için depozito iade sistemi hayata geçiriliyor. Depozito iade sistemi yılbaşında başlıyor. Depozito iade sistemi nedir?

depozito iade sistemi nedir Tam Boyutta Gör

Çevreyi koruma ve ekonomik katkı sağlama amacıyla geliştirilen depozito iade sistemi yıl başından itibaren kullanıma sunuluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum depozito iade sisteminin başlangıç tarihi hakkında, "Depozito uygulamasına 2022 Ocak ayı itibarıyla başlayacağız." dedi.

Ocak 2022 itibariyle vatandaşlar depozitolu cam, plastik ve metal ambalaj atıklarını iade ederek para kazanacak. Marketlere geri dönüşüm otomatları konacak ve iadeler bu makinelere yapılacak. Vatandaşlar geri dönüşüme kazandırdığı atık miktarı kadar para ödülü alacak. İade otomatlarının ne kadar kullanıldığı uzaktan takip edilecek. Mahalle mahalle geri dönüşüm oranları tespit edilecek. Gerekli yerlerde geri dönüşümün teşvik edilmesi sağlanacak. Depozito iade sistemi sayesinde hem çevre korunacak hem de ekonomik katkı sağlanacak.

Bakan Kurum, depozito iade sistemi hakkında şunları söyledi:

“Türkiye Çevre Ajansı'mız ile depozito yönetim sistemini kuruyoruz. Online merkezi veri sistemini ve internet bağlantılı depozito iade makinalarımızı hazırlıyoruz. Uygulamayı 2022 Ocak ayı itibarıyla başlatacağız. Ekonomimize yıllık 4 milyar lira katkı ile on binlerce vatandaşımıza istihdam sağlayacağız"

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8758 kez okundu.
35 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Depozito İade Sistemi, Çevre ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim